Ga direct naar inhoud

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Tjebbe de Boer

Een kennismaking met Tjebbe de Boer

Ledencommissie

Ik woon in Abcoude, in het noordwesten van de provincie Utrecht. Het veenweidelandschap vind ik het mooiste landschapstype van ons land. Misschien heeft dat te maken met mijn verleden: ik ben geboren en getogen op een boerderij en als student biologie en, daarna, als ecoloog bij de rijksoverheid heb ik onderzoek gedaan in natuurgebieden en op boerenland in het veenweidegebied.

De versnippering en ecologische verarming van het landschap gaat mij aan het hart en daar probeer ik mij op verschillende manieren tegen te verzetten. Daarom ben ik al weer 45 jaar geleden lid geworden van Natuurmonumenten. In mijn omgeving beheert Natuurmonumenten prachtige gebieden, waar ik graag kom, zoals Botshol en de Vechtplassen, maar ook bijzondere, kleine elementen in het landschap, zoals de forten Abcoude en Nigtevecht en de Liniedijk in het Gein.

Ik prijs mij gelukkig dat ik nu als kandidaat-lid van de Ledencommissie de vereniging Natuurmonumenten mag ondersteunen in hun prachtige en belangrijke werk. Binnen de Ledencommissie zal ik mij vooral inzetten voor het Vechtplassengebied.

Tjebbe de Boer