Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Kom schapen en lammetjes kijken in het Heggengebied

Midden in de Zak van Zuid-Beveland ligt Schaapskooi Schaap en Zo. Op deze biologische boerderij kun je echte Zeeuwse schapen zien!

Schapen Heggengebied

Wollige schapen

De Zeeuwse schapen bij Schaapskooi Schaap en Zo zijn herkenbaar aan hun wollige en witte vacht. Met een gewicht van zo'n 75 kilo wegen ze behoorlijk. Ze hebben een onbewolde kop, een lange hals, flinke oren en een lichtgebogen neus. De onbewolde staart reikt tot de hak.

Echte Zeeuw

Het Zeeuwse schaap wordt al zeker 1000 jaar in Zeeland gehouden. Vroeger hield bijna elk arm Zeeuws gezin op het platteland één of twee van deze schapen om de melk, de wol en het vlees. Van de melk werd ook schapenkaas gemaakt.

Lammetjes aaien

Vanaf eind december tot juli is het lammetjestijd op de schaapskooi. En deze mogen geaaid worden! Tijdens speciale rondleidingen over de schaapskooi hoor je alles over het leven dat de schapen hier hebben samen met boer Harry en boerin Chantal.

Wil jij een rondleiding over de schaapskooi of genieten van de biologische producten? Kijk voor meer informatie op Schaapskooi Schaap en Zo

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo