Ga direct naar inhoud

Check je grond: begraaf een onderbroek

Bloemen en planten groeien het beste op gezonde grond. Wil je weten hoe de grond in jullie tuin eraan toe is? Test het zelf met je eigen bodemonderzoek! Dat kan met iets dat lang niet altijd naar bloemetjes ruikt. Namelijk: je onderbroek! Boswachter Floor deed dit ook en groef de onderbroek na 2 maanden weer op. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk het filmpje hieronder!

Bodemonderzoek: Boswachter Floor begraaft een onderbroek

Hoe werkt dat bodemonderzoek?

Pak een onderbroek uit je kast en check of het 100% katoen is. Begraaf hem vervolgens ongeveer 20 cm onder de grond. Markeer de plek, bijvoorbeeld met een vlaggetje. Wacht 2 maanden en graaf de onderbroek weer op.

En dan?

Is je onderbroek nog heel? Dan kun je hem wassen en weer dragen. Maar dan is jullie grond ook duidelijk toe aan een opfrisbeurt. Je helpt de grond door er wat koffieprut overheen te gooien. Wormen zijn hier dol op! En dat is goed nieuws, want zij maken de grond lekker los waardoor planten beter groeien. De prut is ook nog eens supergoede mest voor de plant. Is er van je onderbroek alleen nog een rand van elastiek over? Dan hebben regenwormen en andere kriebelbeestjes je onderbroek opgegeten. Goed nieuws! Want hoe meer er leeft onder de grond, hoe meer er groeit boven de grond. Bodemonderzoek geslaagd!

Boswachter Floor begroef ook een onderbroek. Zien hoe dit afliep? Bekijk de video hieronder.

Bodemonderzoek doen met je onderbroek