Ga direct naar inhoud

Ledencommissie Zuid-Holland - Saskia Bartel

Mijn naam is Saskia Bartel, ik ben een halve eeuw oud en woon in Voorburg. Ik ben bestuursrechtjurist en bestuurskundige en op dit moment ben ik onderzoeker op het gebied van fysieke veiligheid. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, of ik nu op wandelschoenen in de natuur loop of op blote voeten rondscharrel in mijn kleine stadstuintje. Ik krijg energie van een frisse neus en vieze handen!

Saskia Bartel

Ik ben geboren en getogen in de Randstad en heb er mijn hele leven gewoond. In die tijd heb de Randstad steeds verder zien volgroeien met bebouwing, waarbij de natuur meer en meer in de verdrukking komt. Daarom ben ik, naast Natuurmonumenten, al jaren lid van verschillende natuurorganisaties, die actief zijn in natuurbehoud en natuureducatie, met name in de Randstad. Ook ben ik voor Natuurmonumenten actief als vrijwilliger in de eendenkooi in Schipluiden, waar we dit cultureel erfgoed met een enthousiast team proberen te behouden. Ook hier zien we de effecten van oprukkende bebouwing en activiteiten op de natuur in de Randstad.

In 2022 heb ik me aangemeld voor de ledencommissie Zuid-Holland, omdat ik het boeiend vind te ervaren hoe Natuurmonumenten zich achter de schermen inzet voor het behoud van de natuur, hoe het iedereen wil betrekken of wil laten genieten van de natuur en met welke activiteiten Natuurmonumenten zich inzet om (stads)kinderen kennis te laten maken met bomen, bloemen, insecten en vieze handen. Ik draag daar graag actief mijn steentje aan bij!