Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bedankt! Cheque voor Hippocampe kinderrolstoel aan Natuurmonumenten

05 juni 2023 | Natascha Hokke

Afgelopen maand overhandigde ATAG Benelux een cheque ter waarde van 2.400 euro aan Natuurmonumenten voor de aanschaf van een Hippocampe kinderrolstoel op Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam. De boswachters van Natuurmonumenten zijn hier heel erg blij mee, want op deze manier komt de droom dat kinderen in een rolstoel genieten van Speelnatuur van OERRR een stuk dichterbij.

Meisje rolstoel padje

Met een Hippocampe rolstoel kunnen kinderen die afhankelijk zijn van een rolstoel toch genieten van de natuur. Dit model, dat ook bekend staat als een ‘terreinrolstoel’, is dankzij het ingenieuze ontwerp namelijk geschikt voor allerlei soorten terreinen, waaronder Speelnatuur van OERRR.

Samen spelen in Speelnatuur van OERRR

Bij Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam kunnen kinderen met en zonder beperking samen spelen in Speelnatuur van OERRR. Het terrein is grotendeels toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. Vooral de buitenranden van de speelplek, zoals de waterspeelplaats, de vlonder, de wilgenbouwsel en hutten bouwen. Ook is er een speciale picknickbank waar je een rolstoel makkelijk aanschuift.

Wanneer een Hippocampe rolstoel beschikbaar is, kunnen kinderen die afhankelijk zijn van een rolstoel ravotten in een nog groter deel van Speelnatuur van OERRR. “Dat zou fantastisch zijn!”, zegt Claudia van Holsteijn, projectmanager bij Natuurmonumenten. “Met de donatie van ATAG Benelux zijn we er bijna. We hebben nog 1.000 euro nodig voor de aanschaf.”

Donatie cheque Hippocampe rolstoel Belevenisboerderij Schieveen

Cheque voor de Hippocampe rolstoel wordt overhandigd

Sportieve donatie

De donatie van ATAG Benelux is het resultaat van teamwork met een sportief én maatschappelijk karakter: bijna 200 ATAG medewerkers namen deel aan virtuele wandeltochten naar Servië en Zweden om samen geld in te zamelen. De ATAG lopers mogen gerust trots zijn: naast het feit dat ze deze waardevolle donatie mogelijk maakten, hebben zij gemiddeld dagelijks zo’n 8 kilometer per persoon gewandeld.

Bedankt namens de stadsherder en boswachters van Natuurmonumenten!

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter