Ga direct naar inhoud

Moestuin Stadzigt - Naardermeer

De entree van het Naardermeer is op het oude erf van de boerderij Stadzigt. Daar hoorde van oudsher een moestuin bij en deze houden we in stand met hulp van een groep vrijwilligers. Momenteel is een deel in gebruik voor groente en fruit en een deel is bloementuin. Kom eens kijken!

Moestuin Stadzigt - Naardermeer

Een aantal actieve vrijwilligers werken wekelijks op de tuin die achter Gasterij Stadzigt ligt. Na wat aanpassingen in 2023 en 2024 ligt er een prachtige bloemen- en moestuin. Er wordt geteeld volgens de biologische principes, werken met levende ecosystemen en natuurlijke kringlopen. In de praktijk betekent dit zo min mogelijk ingrijpen en investeren in de bodemvruchtbaarheid met gebruik van plantaardige middelen. 

Groente, fruit, kruiden en bloemen

Op de moestuin worden groenten, kruiden, bloemen en (klein) fruit geteeld. In de boomgaard staan hoogstam appels en peren. De oogst en planten worden op kleine schaal verkocht in de tuin.

Neem eens een kijkje

Het is een plek waar mensen groenten zien groeien en waar jong en oud kan zien en ervaren hoe groenteteelt in zijn werk gaat. De tuin is er niet alleen voor de productie, maar ook voor educatie. Er is op de tuin voldoende gelegenheid om in rust te luisteren naar alle vogels en je te verwonderen over alle insecten die zich laven aan de bloemen en gewassen.

  • De tuin is altijd vrij toegankelijk vanaf het terras van Gasterij Stadzigt. Op kleine schaal en bij aanbod uit de tuin worden er groente, fruit en plantjes verkocht.

 

Moestuin Stadzigt Naardermeer