Ga direct naar inhoud

Natuurbanken voor bijzondere momenten

Natuurmonumenten biedt haar leden de mogelijkheid om een Natuurbank te plaatsen. Deze bankjes kunnen worden geplaatst in twee gebieden in Nederland. Een mooie manier om bijzondere momenten of personen in het zonnetje te zetten.

Natuurbankjes Natuurmonumenten NAMO53106

Stel je eens voor: op de mooiste plek in de natuur kunnen zitten en mooie herinneringen ophalen aan een dierbare of speciaal moment. Natuurmonumenten biedt speciaal voor leden de mogelijkheid om een bank ter gelegenheid van een bijzonder moment of als herinnering te plaatsen in onze gebieden. Op een Natuurbank kunnen alle bezoekers van de natuur genieten en tot rust komen. 
We bieden deze mogelijkheid aan in drie van onze natuurgebieden: 

  • Kaapse Bossen bij Doorn (UT)
  • Landgoed Haarzuilens bij Utrecht (UT)
  • Duin en Kruidberg in Nationaal Park Zuid-Kennemerland (NH)

Soorten Natuurbanken

In deze gebieden werken we met bij het gebied passende en duurzame materialen. Daarom plaatsen we banken van onbehandeld eikenhout. Deze banken gaan langer mee en vergen minimaal onderhoud. Afhankelijk van de keuze van het gebied kun je kiezen tussen twee soorten Natuurbanken:

  • Kaapse Bossen: eiken boomstambank met rugleuning
  • Duin en Kruidberg, landgoed Haarzuilens: eiken landschapsbank met rugleuning
Natuurbankje Duin en Kruidberg

Natuurbank in Duin en Kruidberg

Natuurbankje in Kaapse Bossen

Natuurbank in Kaapse Bossen

Wat kost het om een Natuurbank te plaatsen:

Het is mogelijk om op de Natuurbank een plaatje met een korte tekst te laten monteren. De prijs voor het plaatsen van een Natuurbank bedraagt € 1450,- (inclusief btw). In dit bedrag zijn de kosten voor de bank, plaatsing, een herinneringsplaatje, onderhoudskosten voor 10 jaar en een gift voor het natuurgebied opgenomen. 

Neem contact op

Wil je een Natuurbank laten plaatsen? Stuur dan een mail aan [email protected]. Vermeld daarbij je naam, lidnummer, telefoonnummer en jouw keuze voor een van bovengenoemde gebieden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op (binnen 5 werkdagen).

Hoe werkt het:
  • Een Natuurbank is exclusief voor leden van Natuurmonumenten. Om een bank te kunnen plaatsen hebben wij een lidnummer nodig. 
  • Er zijn in de twee gebieden een aantal plekken beschikbaar, jouw locatie bepaal je in overleg met de boswachter van het gebied.
  • Natuurmonumenten plaatst de bank voor minimaal 10 jaar, de onderhoudskosten zijn bij de prijs inbegrepen.
  • Plaatsing van Natuurbanken is tweemaal per jaar: in maart en september. Je aanvraag moet 2 maanden daarvoor rond zijn.
  • Betaling van een Natuurbank vindt direct na akkoord over locatie plaats.

Geven in Herinnering

Ben je op zoek naar andere manieren om een dierbaar persoon die veel van de natuur hield te herinneren? Natuurmonumenten biedt verschillende manieren om dit op passende wijze in te vullen. Kijk hier naar de mogelijkheden.