Ga direct naar inhoud

Natuurbanken voor bijzondere momenten

Natuurmonumenten biedt haar leden de mogelijkheid om een Natuurbank te plaatsen. Deze bankjes kunnen sowieso worden geplaatst in vier gebieden in Nederland. Alle overige gebieden op aanvraag waarbij de boswachter beslist of bankjes gewenst zijn. Een mooie manier om bijzondere momenten of personen in het zonnetje te zetten.

Natuurbankjes Natuurmonumenten NAMO53106

Stel je eens voor: op de mooiste plek in de natuur kunnen zitten en mooie herinneringen ophalen aan een dierbare of speciaal moment. Natuurmonumenten biedt speciaal voor leden de mogelijkheid om een bank ter gelegenheid van een bijzonder moment of als herinnering te plaatsen in onze gebieden. Op een Natuurbank kunnen alle bezoekers van de natuur genieten en tot rust komen. 
We bieden deze mogelijkheid aan in drie van onze natuurgebieden: 

 • Landgoed Haarzuilens bij Utrecht (UT)
 • Duin en Kruidberg in Nationaal Park Zuid-Kennemerland (NH)
 • Buitenplaats Beeckestijn (NH)

Soorten Natuurbanken

In deze gebieden werken we met bij het gebied passende en duurzame materialen. Daarom plaatsen we Natuurbanken van onbehandeld eikenhout (per gebied kan de uitvoering verschillen) of Parkbanken van behandeld hout of aluminium (met een klassiekere uitstraling). Deze banken gaan langer mee en vergen minimaal onderhoud.

Natuurbankje op uitkijkpunt in gebied

Natuurbank op uitkijkpunt in gebied

Natuurbank 200 - eikenhout / prijs: € 1.450

Natuurbank 200 - eikenhout / prijs: € 1.450

Natuurbank 200 - eikenhout boomstam / prijs: € 1.450

Natuurbank 200 - eikenhout boomstam / prijs: € 1.450

Parkbank Zeus 180 - aluminium zwart / prijs: € 1.920

Parkbank Zeus 180 - aluminium zwart / prijs: € 1.920

Parkbank Gaia 200 - gietijzer en hout zwart / prijs: € 3.450

Parkbank Gaia 200 - gietijzer en hout zwart / prijs: € 3.450

Wat kost het om een Natuurbank te plaatsen:

Het is mogelijk om op de Natuurbank een plaatje met een korte tekst te laten monteren. De prijs voor het plaatsen van een Natuurbank is per type verschillend. Afhankelijk van gebied en uitstraling zijn er vier type bankjes. De boswachter bepaalt altijd welk type van toepassing is in het betreffende gebied:

 • Natuurbank 200 - eikenhout / prijs: € 1.450
 • Natuurbank 200 - eikenhout boomstam / prijs: € 1.450
 • Parkbank Zeus 180 - aluminium zwart / prijs: € 1.920
 • Parkbank Gaia 200 - gietijzer en hout zwart / prijs: € 3.450

In dit bedrag zijn de kosten voor de bank, plaatsing, een herinneringsplaatje, onderhoudskosten voor 10 jaar en een gift voor het natuurgebied opgenomen. 

Neem contact op

Wil je een Natuurbank laten plaatsen? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier. Vermeld naast de verplichte velden ook lidnummer, telefoonnummer en jouw keuze voor een van bovengenoemde gebieden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op (binnen 5 werkdagen).

Hoe werkt het:

 • Een Natuurbank is exclusief voor leden van Natuurmonumenten. Om een bank te kunnen plaatsen hebben wij een lidnummer nodig. 
 • Er zijn sowieso in vier gebieden plekken beschikbaar, jouw locatie bepaal je in overleg met de boswachter van het gebied.
 • Natuurmonumenten plaatst de bank voor minimaal 10 jaar, de onderhoudskosten zijn bij de prijs inbegrepen.
 • Plaatsing van Natuurbanken is tweemaal per jaar: in maart en september. Je aanvraag moet 2 maanden daarvoor rond zijn.
 • Betaling van een Natuurbank vindt direct na akkoord over locatie plaats.

Geven in Herinnering

Ben je op zoek naar andere manieren om een dierbaar persoon die veel van de natuur hield te herinneren? Natuurmonumenten biedt verschillende manieren om dit op passende wijze in te vullen. Kijk hier naar de mogelijkheden.