Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Wallsteijn

Wallsteijn

Welkom in Wallsteijn

Kom tot rust op Wallsteijn en geniet van het uitzicht vanaf de zichtkoepel. Laat je verrassen door het statige uiterlijk van dit kleine stukje natuurschoon.

Miranda Fieret
Miranda Fieret

Boswachter van dit gebied

Meer over Wallsteijn

Over het gebied

Kom tot rust op Landgoed Wallsteijn en geniet van het uitzicht over de landerijen vanaf de zichtkoepel. Laat je verrassen door het statige uiterlijk van dit kleine stukje natuurschoon met sfeervolle lanen en spiegelvijver.

Wandelen langs het Engels hof

Landgoed Wallsteijn grenst aan de Oude Buisse Heide. Kom eindeloos wandelen in deze rustige grensregio door oude bossen, langs heide en vennen, akkers, weilanden en cultuurhistorische boerderijen. Tijdens de paarse ‘Wallsteijnroute’ van 2,5 km kun je genieten van de moestuin het “Engels hof”, bijzondere lanen en de spiegel- en slingervijver. Geniet tijdens je wandeling van het landgoed dat uit 1800 stamt.

Sfeervolle lanen

De fraaie bomenlanen, parkbossen, theekoepels en landhuizen geven het landschap een statig tintje. Maak het jezelf gemakkelijk en volg de gemarkeerde Koepelroute (12 km). Deze rondwandeling volgt drie kilometer lang de paden in Wallsteijn.

Hakhoutbossen

Het afwisselende landschap trekt veel soorten planten en dieren aan. Dat gaat echter niet zomaar. Om het gebied geschikt te houden voor al deze dieren- en planten onderhoudt en herstelt Natuurmonumenten het landgoed. Bijvoorbeeld door het in stand houden van de zeldzame hakhoutcultuur. De hakhoutbossen van eiken en elzen worden om de 6 tot 8 jaar tot kniehoogte gekapt.

Wat kun je op Landgoed Wallsteijn doen?

  • Kijk in de activiteitenagenda wat er te doen is;
  • Er zijn 7 wandelroutes in het omliggende natuurgebied;
  • Het fietsroutenetwerk van De Baronie komt langs de landgoederen;
  • Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Dit voor de rust van de dieren en andere wandelaars.

Kijk voor meer informatie op de website van VVV Zundert en Vincent van GoghHuis

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Wallsteijn

Nieuws

Direct naar