Ga direct naar inhoud
Nieuws

Deel Annabos afgesloten vanwege Essentaksterfte

18 januari 2024 | Dionne Schouten-Heinrici

Uit veiligheidsoverweging is een gedeelte van het Annabos afgesloten. Reden hiervoor is dat je er risico loopt getroffen te worden door een vallende tak of boom.

es

In het ontoegankelijk verklaarde deel staan veel Essen. Deze boomsoort lijdt de laatste jaren aan een schimmelziekte genaamd Essentaksterfte. Eerst sterven takken af en uiteindelijk gaat de boom dood.

We sluiten niet zomaar paden af. Soms moeten we dit doen om uw veiligheid te garanderen, of om een stuk kwetsbare natuur te beschermen. Meer weten hierover? Bekijk dan onderstaande video ‘Waarom sluiten we paden af?’

Waarom sluiten we paden af?

Deze video is onderdeel van de reeks ‘Natuurlijke keuzes’: In ons beheer maken wij keuzes ten gunste van de natuur. We spreken daarmee ook wel van natuurlijke keuzes. Voor veel bezoekers, misschien zelfs ook wel voor u, zijn deze keuzes echter helemaal niet logisch of natuurlijk. Aan de hand van korte video’s laten we je zien wat er achter bepaalde keuzes schuil gaat. Dat we soms de veiligheid moeten garanderen, dat we soms naar het grotere plaatje moeten kijken. Maar wat het ook is, we doen het weloverwogen.

Dionne Schouten
Dionne Schouten-Heinrici

Boswachter Communicatie en Beleven