Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Ontdek de stinsenplanten op Beeckestijn

Beeckestijn is een unieke buitenplaats; nergens zijn zoveel verschillende tuinstijlen te vinden als op deze mooie plek in Velsen-Zuid. De stinsenflora bloeit nu volop! Stinsen zijn exotische sierplanten, die rond de tweede helft van de 19e eeuw op landgoederen, buitenplaatsen, states en herenboerderijen werden aangeplant. De naam 'stins' verwijst naar 'stenen huis'; in vroegere tijden de huizen van de adel.

sterhyacint

Tot op de dag van vandaag weten stinsenplanten zich te handhaven in het Nederlandse klimaat. Zo vinden we op Beeckestijn allerhande hyacinten, narcissen, holwortel, knikkende vogelmelk en gulden sleutelbloem. Maar waar Beeckestijn vooral beroemd om is, is zijn Haarlems Klokkenspel!

Ontdek het zelf met de zoekkaart

Download hier de zoekkaart en ga op ontdekkingstocht tussen het voorjaarsgroen van Beeckestijn!

Let op

  • Hou bij een bezoek aan de natuur de richtlijnen van het RIVM in acht; hou voldoende afstand van andere bezoekers en kom niet in groepsverband
  • Honden zijn aangelijnd toegestaan op de buitenplaats, maar mogen niet mee in de siertuinen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

Huisregels

logo