Ga direct naar inhoud

Unieke collectie bomen en wilde bloemen

Omarm een mammoetboom, wandel in alle rust door een grootse bomencollectie, spot een ijsvogel in de vogelkijkhut. Geniet vooral ook in de lente, je loopt echt met je hoofd tussen bloesems en staat met je voeten in een wilde bloemenveld.

lupinen

Flora en fauna

Oude reus

Achter in het park staat een grote mammoetboom. De boom heeft een stamomtrek van bijna 6 meter. Van nature komt deze boom voor in Californië. Ook de watercipres die men plantte in 1949 is uniek. Het is één van de oudste exemplaren in Nederland.

Orchideeën

Door een aangepast maaibeleid en goede grondwatercondities bloeit de welriekende nachtorchis, biezenknoppen en muurhavikskruid. In het voorjaar is het een ware bloemenzee, met name bij de populieren in het poelenlandschap, het populetum.

Vlinders en vleermuizen

De combinatie van bomenweiden, kruidenrijke graslanden en vochtige bossen zijn van groot belang voor kwetsbare vlindersoorten. De zeldzame grote weerschijnvlinder is al vaak gespot in het Arboretum. Maar ook bijzondere paddenstoelensoorten als oranjerode hertenzwam treffen we hier aan. In het poelenlandschap voelen libellen, kikkers en verschillende soorten vleermuizen zich thuis.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid