Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurwerkdag landgoed Beekvliet - Barchem

18 oktober 2022 | Jantine Wesselink

Kom op zaterdag 5 november lekker je handen uit de mouwen steken op de landelijke natuurwerkdag. Een dag waarbij iedereen meehelpt met beschermen en behouden van natuur en landschap. Op landgoed Beekvliet bij Barchem heten Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en IVN-Noord-Midden-Achterhoek je van harte welkom.

Vrijwilligerswerk in de natuur

Grootste vrijwilligers dag in het groen

Op de natuurwerkdag gaan jong en oud op locaties in heel Nederland aan de slag tijdens de grootste vrijwilligers dag in het groen. Op zaterdag 5 november kan iedereen aan de slag in de natuur. Zo ook in Barchem op landgoed Beekvliet, in het bekende deelgebied Stelkampsveld.

Help bijzondere natuur

Boswachters van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten beheren beide delen van dit gebied en vrijwilligers van IVN Noord Midden Achterhoek helpen jaarlijks met beheer. Beekvliet is een bijzonder natuurgebied door afwisseling van verschillende natuur als heide, natte graslanden en vennen. Tijdens de natuurwerkdag kan je helpen de heide in stand te houden.

Kempische heideschapen (Staatsbosbeheer)

Tussen de schapen aan het werk 

In dit gebied graast schaapkudde De Belhamel om de heide open te houden en de kudde is er ook bij op de natuurwerkdag. Terwijl de schapen vooral de grassen op eten zijn vrijwilligers welkom om jonge boompjes te knippen en te zagen. Mevrouw Eggink, wethouder van gemeente Lochem, is aanwezig bij de opening en komt meehelpen de eerste boompjes te zagen. Onderhoud is nodig om te voorkomen dat de heide helemaal dichtgroeit.

Ook meedoen

Trek stevige schoenen/laarzen aan en neem werkhandschoenen (eventueel te leen) mee. 

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink