Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Dieren spotten

Op waterbeestjes expeditie bij Erfgoed Bossem

Op waterbeestjes expeditie bij Erfgoed Bossem

Waar

Beneden-Dinkeldal

Vertrekpunt
Kosten
Kinderen
 • Normaal€ 11,00
 • Ledenprijs€ 7,70
 • € 7,70

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Op waterbeestjes expeditie bij Erfgoed Bossem

Kippen en kwakende kikkers

Als je aan komt rijden bij Erfgoed Bossem, krijg je een kakelend welkom van de kippen. Koeien grazen in de wei. Je ervaart een gevoel van rust, terwijl er toch in en om het erf volop bedrijvigheid is. Met name in het voorjaar kan het een drukte van belang zijn. Weidevogels duikelen over elkaar heen in Ottershagen, even verderop. Kikkers laten luidkeels van zich horen in de poelen die je in de weides met wilde bloemen vindt. 

Schepnet staat altijd klaar

Speciaal voor de kleine bezoekers ontwikkelden Natuurmonumenten en Erfgoed Bossem een waterbeestjespakket. Dit pakket bestaat uit een bakje, zoekkaart en schepnet. Zo kan je zelf ontdekken wat er allemaal in de poelen rondom de boerderij leeft. Dus je bent in het voorjaar en de zomer altijd welkom.

Hotspots

Op zondag 26 april en op zondag 3 mei wijzen we je onze speciale kleine-waterbeestjes-hot-spots. Dat gaat een avontuurlijke ontdekkingstocht worden. Schrijvertjes, schaatsenrijders, kikkers en poelslakken. Je gaat ze vast allemaal tegenkomen. Onze gids Marianne weet er heel veel over te vertellen.

Handig te weten

 • Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar én ouders: kinderen aanmelden, alleen zij krijgen een waterbeestjespakket!
 • Trek stevige schoenen of laarzen aan die tegen een spat water kunnen.
 • Doe makkelijk zittende kleren aan die vuil mogen worden
 • De prijs is inclusief waterbeestjespakket met o.a. een zoekkaart, waterbakje en schepnet

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Erfgoed Bossem
 • Fam. Rerink, Dorpsstraat 7, 7635 NA Lattrop-Breklenkamp (OV)
 • +31541221392
 • [email protected]
 • Vanaf A1, afslag Oldenzaal-Ootmarsum-Denekamp (32). Verder op de N342/E233 richting Denekamp. Vlak na het bord Denekamp ga je op de rotonde linksaf. Op de volgende rotonde ga je linksaf, Lattrop staat op de ANWB-borden aangegeven. Op de rotonde voor het dorpje Tilligte ga je rechtdoor. Na Tilligte ga je op de rotonde rechtsaf, je volgt deze weg (Frensdorferweg). Op een gegeven moment ga je over een brug en zie je de Cosmos sterrenwacht aan je rechterhand. Vlak daarna ga je nog een brug over en dan neem je het eerste zijweggetje naar links, tussen twee witte blokken door (eigen weg). Erfgoed Bossem is de tweede boerderij aan de linkerkant.

Praktisch

Verkennen

logo