Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Lofzang op weidevogels met Eddy Zoëy in Ottershagen

22 april 2016 | Natuurmonumenten

Twentse leerlingen zongen, maakten gedichten en keken naar vogels samen met Eddy Zoëy.

Lofzang op weidevogels met Eddy Zoëy in Ottershagen

Voedsel voor weidevogels

Beheerder Jaap in 't Veld legde de kinderen uit waarom weidevogels zo graag langskomen in Ottershagen. Met een grondboor liet hij zien dat de bovenste laag van de aarde boordevol voedsel zit voor vogels als kievit, grutto, wulp en tureluur. 'Dit gebied is uniek in Overijssel. Alle weidevogels die bij zo'n gebied horen, komen hier voor,' aldus beheerder Jaap.

placeholder

Fotograaf: Simone DamhofBron: Natuurmonumenten

De natuur inspireert

Na de demonstratie van beheerder Jaap was het werken geblazen. Een groep ging samen met Eddy Zoëy en enkele vrijwilligers boven in de vogelkijkhut met de verrekijker op zoek naar de ‘big five van de weidevogels’. Wat ze zagen verwoordden ze in een rap. Dat ging super! Met het refrein van Eddy erbij werd het een echte song. Ook werd er geschilderd en gedicht. Onder het motto 'de natuur inspireert' wist Eddy Zoëy de inspiratie van de kinderen flink aan te wakkeren.

Lofzang op de weidevogels

Aan het einde van de ochtend lieten de kinderen hun creaties zien en droegen ze echte Ottershagen-haiku's voor. Als spetterende afsluiter zong iederen de 'lofzang op de weidevogels' luidkeels mee, ook de boswachters en ouders!

 

placeholder

Bron: Eddy Zoëy

Natuurmonumenten
logo