Nieuws van de boswachter

Vakantiebeurs Award voor natuuractiviteiten in Twente

15 januari 2015 | Geeke Remmelts

De gezamenlijke natuuractiviteiten van Erfgoed Bossem en Natuurmonumenten hebben een Vakantiebeurs Award gewonnen in de categorie ‘Familie & Kinderen’.

Vakantiebeurs Award voor natuuractiviteiten in Twente

Succesvolle samenwerking

Boswachter Simone Damhof: “We zijn ontzettend blij met deze award! Dankzij de samenwerking met Erfgoed Bossem kunnen we mensen tijdens hun vakantie laten kennismaken met de prachtige natuur in Noordoost Twente.” Natuurmonumenten en Erfgoed Bossem sloten begin 2014 een natuurconvenant voor een veelzijdige samenwerking. Damhof: "We konden hier een educatief programma ontwikkelen dat groot en klein betrekt bij de Twentse natuur. Daarnaast grazen hun brandrode runderen bijvoorbeeld in bloem- en kruidenrijke weilanden, die met ons advies beheerd worden.”

placeholder

Gezinsactiviteiten

Het educatief jaarprogramma bestaat uit vaste en seizoensafhankelijke activiteiten. Gasten maken kennis met de Twentse table d’hôte, het verhaal van de natuurboer aan tafel, “met speciaal brood, gebakken met spelt uit natuurgebied Beneden-Dinkeldal”. Ook kunnen ze een fietstocht maken door de natte natuur van Ottershagen, Springendal en Hazelbekke.

Beleef het seizoen

In het voorjaar kun je met het hele gezin op zoek naar de 'big five' van weidevogels. Of je gaat op pad met een waterbeestjespakket met een zoekkaart, schepnet, bakje en instructie. In de zomer zijn er avondwandelingen bij volle maan om vleermuizen en uilen te spotten. Ook kunnen mensen zelf op struinsafari met kaarten van dieren die je tegenkomt in Noordoost Twente. En als leuke toegift kun je bij de vogelkijkhut in Ottershagen en op het erf van Bossem via een groot fotodoek met een grutto of brandrode runderen op de foto.

Lees meer over Erfgoed Bossem

placeholder

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van natuurnieuws in Overijssel? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief vol nieuws, routes en activiteiten! Vergeet niet je postcode in te vullen voor nieuws uit de regio.

Aanmelden nieuwsbrief

Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven

logo