Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vliegende deur gespot in Ottershagen

23 maart 2015

Vogelaar Harry Wolbers kon zijn geluk niet op: hij spotte een zeearend in natuurgebied Ottershagen!

Vliegende deur gespot in Ottershagen

Vliegende deur

Harry Wolbers is vogelteller in Ottershagen en heeft al van alles voorbij zien vliegen. Maar de zeearend ontbrak nog op zijn lijstje. Wolbers: “Ik stond in de kijkhut en zag alle vogels plotseling opvliegen. Dan weet je dat er iets aan de hand is. Het volgende moment zag ik hem, de vliegende deur. Een zeearend!” Hij kreeg volop gelegenheid om van deze indrukwekkende vogel te genieten. “De zeearend heeft een kwartiertje gejaagd, zonder resultaat. Hij kwam een paar keer dicht bij de grond, maar werd uiteindelijk door de andere vogels weggejaagd.”

placeholder

Fotograaf: Harry Wolbers

Vogelparadijs

Ottershagen is onderdeel van natuurgebied Beneden-Dinkeldal. Door de natte natuur is het een geschikte pleisterplaats voor vogels. "Je ziet hier van alles. Bergeenden, smienten, kemphanen, watersnippen, tureluurs, noem het maar op. Deze week zaten er maar liefst 75 grutto’s! ," vertelt Wolbers. "Veel watervogels komen slapen in Ottershagen. Op de eilandjes kunnen ze veilig de nacht doorbrengen. ’s Avonds zie je hier vaak wulpen."

VOGELS KIJKEN

placeholder

Zin gekregen om zelf vogels te spotten? In Ottershagen staat een prachtige vogelkijkhut! Deze bevindt zich aan de Kerspelweg in Tilligte

De fietsroute door Beneden-Dinkeldal voert langs de vogelkijkhut