Natuurgebied

Biessumerbos

Biessumerbos

Welkom in Biessumerbos

Afwisselend bos op steenworp afstand van de wierde Biessum, vlakbij Delfzijl. Vanuit dit historische dorpje lopen de sloten en wegen als een patroon van zonnestralen richting het westen.

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe

Meer over Biessumerbos
 • Nieuws
 • Routes
 • Over het gebied

  Het Biessumerbos is een afwisselend bos op steenworp afstand van de wierde Biessum, vlakbij Delfzijl. Vanuit dit historische dorpje lopen de sloten en wegen als een patroon van zonnestralen richting het westen. Dit historische beeld van het oude Groningse wierdelandschap is met open grasstroken en poelen doorgetrokken in het bos. Door het bos slingeren wandel- en ruiterpaden.

  placeholder

  Vleermuiskelder

  In het bos groeien elzen, essen en wilgen. In de bosranden staan struiken zoals hazelaar, meidoorn en kardinaalsmuts. Vogels doen zich in het najaar te goed aan de noten en de vruchten. In het vroege voorjaar klinkt de roffel van de bonte specht door het bos. Midden in het Biessummerbos biedt een vleermuiskelder plaats aan slapende vleermuizen.

  De Vossenheerd

  Het Biessumerbos is in de jaren zeventig van de vorige eeuw aangelegd. Daarvoor bestond het gebied uit weilanden en akkers. Halverwege het bos verraadt een betonnen ring de vroegere aanwezigheid van een boerderij. Deze droeg de naam “De Vossenheerd”.

  Beheer

  Natuurmonumenten heeft in 2011 het Biessumerbos overgenomen van de gemeente Delfzijl. De gemeente voert nog vijf jaar het beheer uit. In overleg met omwonenden en liefhebbers van het natuurgebied zoekt Natuurmonumenten naar een goede invulling voor de periode daarna. Inmiddels zijn er op 26 januari en 23 februari informatie-avonden gehouden voor geïnteresseerden en omwonenden.

  Wandelen

  Ben je hier (nog) niet goed bekend? Inwoners van de dorpen Biessum en Uitwierde hebben een leuke wandelroute uitgestippeld. De wandelroute is door Landschapsbeheer Groningen tot het mooiste Ommetje van de provincie Groningen uitgeroepen. Veel plezier!

  Biessumerbos

  Agenda

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Extra informatie

  Biessumerbos

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo