Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Biessumerbos in Delfzijl krijgt plukbos

12 oktober 2015 | Renée Nitters

De gebiedsgroep Delfzijl zag zaterdag 10 oktober 2015 een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Samen met medewerkers van de ABN-AMRO plantte de gebiedsgroep een nieuwe fruitboomgaard aan de rand van het Biessumerbos bij Delfzijl.

Biessumerbos in Delfzijl krijgt plukbos

Doel is een plukbos

Gebiedsgroepcoördinator Peter Schepel kijkt terug op een geslaagde plantdag. 'Het is de bedoeling dat er over een aantal jaren een mooie fruitgaard ontstaat, waar omwonenden en recreanten zelf hun fruit kunnen plukken. Natuurmonumenten heeft al meer van dit soort plukbossen geplant, waaronder eentje in Kardinge, vlakbij de stad Groningen. We hebben samen zo'n veertien oude Groninger rassen geplant, waaronder de Groninger kroon, zoete ermgaard, conference, gieser wildeman en kleipeer'.

Actieve gebiedsgroep

De gebiedsgroep Delfzijl is al een aantal jaren actief in het Biessumerbos vervolgt Peter Schepel. 'Het Biessumerbos kwam in 2011 in bezit van Natuurmonumenten en kort daarna formeerde zich een enthousiaste groep vrijwilligers uit de buurt die zich inzet voor het onderhouden van het Biessumerbos en Voolhok, vlak bij achter de zeedijk in Delzijl. De aanleg van dit plukbos is weer een mooie mijlpaal, met dank aan de ABN AMRO voor de financiële steun en inzet van veertien medewerkers!'

Landelijke natuurwerkdag

Zin om een keer mee te doen met de gebiedsgroep Delfzijl? Iedere eerste zaterdag van de maand gaan de vrijwilligers op pad om onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Aanmelden kan via Peter Schepel (e: [email protected]). Zin om het gebied eens te verkennen? Dan ben je 7 november van harte welkom op de landelijke Natuurwerkdag.

placeholder

Fotograaf: Peter Schepel

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo