Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwilligers Biessumerbos weer aan de slag!

07 maart 2022 | Hanne-Wil Kievitsbosch

Op zaterdag 5 maart gingen de vrijwilligers van het Biessumerbos weer enthousiast aan de slag in het natuurgebied. Na tijden van Corona en de storm kan het Biessumerbos wel weer een opfrisbeurt gebruiken.

Werkdag

De stormen van de afgelopen weken hebben ook hun sporen achtergelaten in het Biessumerbos. De vaste vrijwilligers van het Biessumerbos stelden op 19 februari bij de hernieuwde kennismaking met het gebied vast dat er veel bomen zijn omgewaaid en er veel takken op de wandelpaden liggen waardoor ze niet goed begaanbaar zijn.

Vanwege de coronamaatregelen was het een lange periode niet toegestaan om met de vaste groep vrijwilligers in het bos aan het werk te gaan. De hernieuwde kennismaking met het gebied en met elkaar werd gebruikt om gezamenlijk een plan van aanpak op te stellen wat prioriteit heeft en wat later kan.

Op de zaterdagochtend van 5 en 12 maart zult u de vrijwilligers weer in het bos aantreffen. De eerste werkzaamheden zullen gericht zijn op het snoeien en het weer begaanbaar maken van de wandelpaden. Tevens zullen de vrijwilligers helpen bij de planten van een aantal bomen.

Twee leden van de ledencommissie Natuurmonumenten ondersteunen de vrijwilligers. Samen bekijken we in afstemming met de boswachter wat er daarna nog te doen is. Dat leggen we de vrijwilligers weer voor zodat een ieder kan dan aangeven wanneer hij/zij kan en wat de voorkeur heeft om te gaan doen.

In de komende weken zullen ook andere werkzaamheden verricht worden wat niet gedaan kan worden door de vrijwilligers maar de veiligheid wel gaat verbeteren voor wandelaars. Half-omgewaaide bomen zullen worden omgezaagd en het pad bij de twee bruggetjes zullen worden verbeterd.

De ledencommissie Groningen van Natuurmonumenten heeft het plan opgevat om in het najaar een tweetal informatiebijeenkomsten te gaan organiseren over en in het Biessumerbos. We hebben de vrijwilligers bereid gevonden om samen een bijdrage te leveren om de geschiedenis van het wierdedorp Biessum en de omgeving nog beter zichtbaar te maken en te behouden. 

Wilt u ons in de komende maanden ook helpen om het Biessumerbos weer op orde te brengen?  Dan graag een reactie naar [email protected].

Graag tot gauw in het mooie Biessumerbos!

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe