Ga direct naar inhoud
Nieuws

Het Biesummerbos een stukje mooier...

31 oktober 2023 | Aimee Otte

Na de startbijeenkomst in september is er in en rond het Biessumerbos de afgelopen weken veel gebeurd. Zo is coördinator van de vrijwilligers, Elle de Vries, op 14 oktober te gast geweest in het programma Rondje Eemsdelta, is er snoeiwerk langs de sloten verricht en hebben vrijwilligers op de werkochtend op 21 oktober de handen uit de mouwen gestoken om het Biessumerbos weer een stukje mooier te maken.

Biessumerbos

In het Radioprogramma Rondje Eemsdelta heeft Elle verteld over zijn rol als coördinator van de vrijwilligers van het Biessumerbos en daarbij direct een probleem aangekaart. Een van zijn taken is om ervoor te zorgen dat op de werkochtenden de kar met gereedschappen klaar staat voor de vrijwilligers.  Dat werd voorheen altijd gedaan door één van de vaste vrijwilligers (Harm) maar was voor hem in de komende periode niet meer te verenigen met het normale werk. Vandaar de oproep van Elle. En met succes! Direct na de uitzending werden afspraken gemaakt met een nieuwe vrijwilliger die de kar van Natuurmonumenten van de Manege naar de Vossenheerd en weer terug te brengt. En zo hebben we er weer een vrijwilliger met een specifieke taak bij. Welkom chauffeur!  

Vrijwilligers Biessumerbos

Vrijwilligers Biessumerbos aan het werk

In het voorjaar zijn er vanwege de essentaksterfte veel bomen gekapt. Een nieuw herbeplantingsplan is gemaakt en dat zal in de komende maanden uitgevoerd worden. Samen met kinderen van basisschool “De Optimist” en de vrijwilligersgroep zal het Huttenbos verplaatst worden en wordt een boomplantdag gepland.  

Op 21 oktober hebben de vrijwilligers het wandelpad aan de westzijde van het bos richting het spoor veiliger gemaakt door overhangende takken en te ver uitgegroeide bomen te snoeien. Ook werden op enkele paden in het bos de door de storm omgewaaide bomen en afgebroken takken opgeruimd zodat het ook daar weer een stukje veiliger is gemaakt.  Door de takken in het bos te leggen worden weer schuilplaatsen voor insecten en dieren gecreëerd en zo maken we het bos ook weer wat mooier voor hen.  

De volgende werkochtend valt samen met de Nationale Natuurwerkdag.  Dan worden de vaste vrijwilligers ondersteund door een paar extra vrijwilligers die zich aangemeld hebben op de site van Natuurwerkdag. Gezamenlijk maken we het Biessumerbos weer een beetje veiliger en mooier. 

Wil je de vrijwilligersgroep in het Biessumerbos een handje helpen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].     

Snoeien langs de paden
Aimee Otte