Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

De Poel

De Poel

Welkom in De Poel

Ontdek ten noorden van Nisse graslanden met een bijzondere geschiedenis. In natuurgebied De Poel kun je in het voorjaar heerlijk wandelen tussen de bloeiende meidoorns. Het voormalige zoutwinningsgebied is een plaats waar veel dieren zich thuis voelen.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over De Poel
 • Routes

Over het gebied

Natuur met geschiedenis

Natuurgebied De Poel is een uniek stuk ‘oudland’ met veel hoogteverschillen, poelen en heggen. De onderste laag veen was vroeger doordrenkt met zout water en werd daarom tussen de 14de en 16de eeuw gebruikt voor zoutwinning. Hierdoor verzakten delen van de graslanden, wat het gebied een uniek karakter heeft gegeven.

De Poel

Scholekster

Natuur met witte bloemenzee

De Poel bestaat uit het Ganzengebied (veelal grasland) en het Heggengebied (dijken). Voor grutto’s, kieviten, tureluurs en scholeksters zijn de graslanden ideale plekken om te broeden. Meidoorns zorgen in het voorjaar voor een prachtige witte bloemenzee. Onder andere de tuinfluiter, kneu, spotvogel en heggenmus nemen dan bezit van deze natuur. Daarnaast zijn de meidoorns een belangrijke bron van voedsel voor talloze vogels. Tot diep in de winter snoepen zij van de rode meidoornbessen.

 

De Poel

Kleuren in de natuur

Ook een wandeling over de dijken van De Poel is de moeite waard. Van mei tot september worden ze versierd door gele agrimonie en de purperen wilde marjolein. In de schoongehouden poelen en sloten van het natuurgebied vindt je onder andere watersalamanders en groene kikkers.

Wat kun je in natuurgebied De Poel doen?

Hoe kun je natuurgebied De Poel bereiken?

Rijd met de auto via Nisse naar Heinkenszand. Volg verder de borden naar de Schaapskooi. Daar kun je parkeren. Adres voor navigatie: Nieuwkamerseweg 3 Heinkenszand. Ga je met het openbaar vervoer? Vanaf NS-station Goes is het 30 min fietsen. Of neem de bus naar Heinkenszand en ga vandaar te voet of per fiets naar de schaapskooi (circa 3 km).

Bezoekersinformatie

Praktisch

Verkennen

  Schapenboerderij De Schaapskooi

  Nieuwkamerseweg 3, 4451 NE Heinkenszand

  Extra informatie

  Honden welkom, mits aangelijndLet op, u moet uw hond over enkele rasters tillen.
  logo