Dottinkrade

  Dottinkrade

  Natuurgebieden Dottinkrade

  Dottinkrade is een typisch Achterhoeks natuurgebied, vol fraaie loofbossen en beekjes. Ontdek onder het loof prachtige planten en struiken, zoals de zoete kers en mispel. In het vogelrijke eikenbos op de hogere zandgrond groeien bovendien echte guldenroede en adelaarsvaren.

  Natuurmonumenten

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Dottinkrade

  Over het gebied

  Natte natuur weer terug

  De Ratumse Beek verbindt het bos van Dottinkrade met het aangrenzende natuurgebied Bönnink. In samenwerking met het waterschap is de oorspronkelijke loop van de Ratumse Beek hersteld. Ten gunste van de landbouw was de beek rechtgetrokken om water versneld af te voeren. Het vochtige beekdal droogde uit en bijzondere planten verdwenen. Nu de beek weer rustig door het natuurgebied kabbelt, is het beekdal natter geworden en keert de oorspronkelijke natuur langzaam terug. Langs de beek zie je klein heksenkruid, slanke sleutelbloem en ruig klokje weer staan.

  Wat kun je in Dottinkrade doen?

  • Wandel dwars door de natuur over de wegen en paden.
  • Huur een fiets en verken het bos via de fietspaden.
  • Ruiters kunnen paardrijden over het ruiterpad.
  • Voor excursies, bel: (035) 6559955.
  • Bezoek de andere natuurgebieden in omgeving Winterswijk.
  • Ga voor meer informatie over de natuur in de regio naar VVV Winterswijk.

  Hoe is het bos te bereiken?

  Dottinkrade is onderdeel van de gemeente Winterswijk. Rijd vanuit het centrum over de Vredenseweg richting het noordoosten. Na ongeveer 2 km buiten de bebouwde kom vind je aan de linkerkant natuurgebied Dottinkrade. Vanaf station Winterswijk is het 20 minuten fietsen naar het bos.