Ga direct naar inhoud
Dottinkrade

Natuurgebieden Dottinkrade

Dottinkrade is een typisch Achterhoeks natuurgebied, vol fraaie loofbossen en beekjes. Ontdek onder het loof prachtige planten en struiken, zoals de zoete kers en mispel. In het vogelrijke eikenbos op de hogere zandgrond groeien bovendien echte guldenroede en adelaarsvaren.

Andre Westendorp
Andre Westendorp

Boswachter van dit gebied

Meer over Dottinkrade

Over het gebied

Natte natuur weer terug

De Ratumse Beek verbindt het bos van Dottinkrade met het aangrenzende natuurgebied Bönnink. In samenwerking met het waterschap is de oorspronkelijke loop van de Ratumse Beek hersteld. Ten gunste van de landbouw was de beek rechtgetrokken om water versneld af te voeren. Het vochtige beekdal droogde uit en bijzondere planten verdwenen. Nu de beek weer rustig door het natuurgebied kabbelt, is het beekdal natter geworden en keert de oorspronkelijke natuur langzaam terug. Langs de beek zie je klein heksenkruid, slanke sleutelbloem en ruig klokje weer staan.

Hoe is het bos te bereiken?

Dottinkrade ligt in  de gemeente Winterswijk. Rijd vanuit het centrum over de Vredenseweg richting het noordoosten. Ongeveer 2 km buiten de bebouwde kom vind je aan de linkerkant natuurgebied Dottinkrade. Vanaf station Winterswijk is het 20 minuten fietsen naar het bos.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid