Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

De Bijvanck

  grote bonte specht

  Welkom in De Bijvanck

  Hou je van bosvogels, zoals uilen en spechten? Dan is een wandeling door landgoed De Bijvanck een echte aanrader. In dit oude eikenbos wemelt het van de vogels en planten.

  Erwin Grob
  Erwin Grob

  Boswachter van dit gebied

  Meer over De Bijvanck

  Over het gebied

  Genoeg natuur te zien!

  In het bos leven vogels zoals de goudvink, bosuil en verschillende soorten spechten. Kijk niet alleen omhoog, maar ook naar de grond. In het voorjaar groeien prachtige planten in het gebied zoals de aronskelk, bosanemoon, dalkruid en groot heksenkruid.

  De Bijvanck

  Fotograaf: Co van Meurs

  Natuurlijk bos

  Natuurmonumenten creëert een natuurlijker bos met meer ruimte voor loofbomen. In het bos staat een eikenstam waarop een afbeelding van Maria is aangebracht. Het landhuis en de weilanden eromheen zijn particulier bezit en kun je niet betreden.

  Wat kun je in het bos doen?

  Hoe is De Bijvanck te bereiken?

  Rijd vanaf Beek (gemeente Montferland) over de parallelweg langs de N335 (Arnhemseweg) richting het westen en neem de afslag Bijvank. Vanaf station Didam is het 15 minuten fietsen naar het bos.

  Bezoekersinformatie

  Praktisch

  Extra informatie

  Honden welkom, mits aangelijnd
  logo