Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Driegaarden

  Driegaarden

  Fenomenaal uitzicht

  Aan de rand van Westervoort, vlakbij de IJssel, ligt natuurgebied Driegaarden. Geniet van de kwakende kikkers en ijsvogels bij de kleiputten en wandel naar boven voor een fenomenaal uitzicht over de wijde omgeving.

  Susanne Blommaert
  Susanne Blommaert

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Driegaarden

  Over het gebied

  Vlak buiten het dorp Westervoort en bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf torent een flinke heuvel boven de omgeving uit. Boven heb je een schitterend uitzicht. Net als de bult met het hert  - ’Elanderbult’ langs snelweg A12 - gaat het om een voormalige, in de jaren ’90 gesaneerde stortplaats. In 2018 nam Natuurmonumenten het beheer van alles wat op de toplaag groeit en bloeit over en kwamen ook de kleiputten in beheer.

  Met input van bewoners van Westervoort is in 2019 een ontwerp voor de inrichting gemaakt. Uitgangspunt is dat de heuvel en kleiputten zich kunnen ontwikkelen tot gevarieerde natuur, en tegelijkertijd toegankelijk zijn voor de omgeving. Woon je in Westervoort of werk je op het bedrijventerrein, dan kun je er nu al terecht voor een prettig ommetje. Met als letterlijk hoogtepunt een schitterend uitzicht over de wijde omgeving.

  Kleiputten

  Net als in de Koppenwaard en andere uiterwaarden vind je in Driegaarden kleiputten. Deze plasjes zijn ontstaan toen klei werd gegraven die werd gebruikt om bakstenen te maken. Inmiddels gonst het van het leven in deze nattere natuur. Je kunt er vogels spotten zoals ooievaars, reigers en aalscholvers en zelf de ijsvogel laat zich soms zien en horen!

  Bezoek Driegaarden

  Wil je een keer een kijkje nemen op de heuvel of genieten van de vogels bij de kleiputten? De start van een wandelpad ligt op 500  m van NS-station Westervoort. Kom je met de auto of de fiets, parkeer dan bij voetbalvereniging AVW '66 en wandel rechts langs de sportvelden vanaf het informatiebordje van Natuurmonumenten.

   

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   P Voetbalvereniging AVW 66 Westervoort
  Driegaarden

  Wat wij hier doen

  Inrichten

  Samen met bewoners uit Westervoort heeft Natuurmonumenten een plan voorbereid om natuurgebied Driegaarden te ontwikkelen en in te richten. De natuur krijgt een kans tot bloei te komen en bezoekers kunnen van het gebied genieten en het uitzicht op de heuvel bewonderen.

  Bekijk de inrichtingskaart