Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Doppler Duo (harp & altviool) speelt op Fort Nieuwersluis

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Doppler Duo (harp & altviool) speelt op Fort Nieuwersluis

Waar

Fort Nieuwersluis

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Doppler Duo (harp & altviool) speelt op Fort Nieuwersluis

Sinds 2016 vormen Rinde Yildiz (altviool) en Michelle Verheggen (harp) het Doppler Duo. Die naam is gebaseerd op het Doppler Effect, dat de veranderlijkheid van geluid beschrijft door beweging. De kracht van het duo ligt in de veranderlijkheid van het geluid dat ontstaat door de combinatie van frequenties van onze twee instrumenten. De boventonen van de altviool passen mooi bij het warme harpgeluid. De instrumenten versmelten met elkaar en je kunt soms niet meer thuisbrengen welk instrument je precies hoort. Het repertoire bestaat uit stukken die voor de combinatie altviool en harp zijn geschreven en stukken die speciaal zijn bewerkt voor de twee instrumenten. Michelle heeft een Lyon & Healy-harp (2015) in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma

Het Doppler Duo

  • Rinde Yildiz, altviool
  • Michelle Verheggen, harp

Het duo speelt werken van Claude Debussy, Lily Boulanger en Nadia Boulanger.

Fort Nieuwersluis

Op Fort Nieuwersluis komt de veelbewogen geschiedenis van dit kleine dorpje tot leven. Door haar strategische locatie maakte Nieuwersluis deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie en later de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze waterlinie beschermde in de 19e eeuw de steden in Utrecht en Holland. Halverwege de negentiende eeuw is op Fort Nieuwersluis een torenfort gebouwd. Later zijn er aarden wallen, geschutsopstellingen, een bomvrije kazerne en drie remises toegevoegd. Tijdens de Koude Oorlog was Fort Nieuwersluis ingericht als commandopost van de Bescherming Bevolking (BB). Hier kun je sinds 2020 meemaken hoe een bomoefening van de BB verliep.

Voorafgaand aan het concert kun je een kijkje nemen in de commandopost. De aanwezige fortengids kan je meer vertellen over deze boeiende plek. Ook is het mogelijk om een ommetje over het fort te maken of iets te drinken in de Kazernekeuken op het fort.

Praktische informatie

  • Parkeren kan op het fortterrein
  • Kazernekeuken is open voor koffie, thee en taartjes
  • Kom een uurtje eerder en neem een kijkje op het fort
  • De locatie is toegankelijk voor mindervaliden

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid