Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Violiste Ruña 't Hart speelt op Fort Nieuwersluis

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Violiste Ruña 't Hart speelt op Fort Nieuwersluis

Waar

Fort Nieuwersluis

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Violiste Ruña 't Hart speelt op Fort Nieuwersluis

"Een (groei)diamantje dat van binnenuit straalt en muzikaal oplicht." Dat schreef een jury over violiste Ruña 't Hart. Inmiddels met haar masterdiploma op zak is ze een veelzijdige musicienne op zowel moderne als barokviool. Ze speelt onder andere in het prijswinnende Marigold Piano Quartet. Vandaag combineert ze oude muziek, waar ze haar NMF-barokstok voor gebruikt, met Argentijnse muziek. Daarvoor neemt ze de jonge Argentijnse gitarist Julian Juarez mee, opgegroeid in Buenos Aires te midden van alle soorten muziek! Een ontspannen middag in Fort Nieuwersluis.

Programma

  • Ruña 't Hart, viool
  • Julian Juarez, gitaar

H.I.F. Biber: Passacaglia voor solo viool
A. Piazzolla: L'Histoire du tango
Chacarera (Argentijnse volksdans)
J.S. Bach: Chaconne, uit Partita nr. 2, BWV 1004

Fort Nieuwersluis

Op Fort Nieuwersluis komt de veelbewogen geschiedenis van dit kleine dorpje tot leven. Door haar strategische locatie maakte Nieuwersluis deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie en later de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze waterlinie beschermde in de 19e eeuw de steden in Utrecht en Holland. Halverwege de negentiende eeuw is op Fort Nieuwersluis een torenfort gebouwd. Later zijn er aarden wallen, geschutsopstellingen, een bomvrije kazerne en drie remises toegevoegd. Tijdens de Koude Oorlog was Fort Nieuwersluis ingericht als commandopost van de Bescherming Bevolking (BB). Hier kun je sinds 2020 meemaken hoe een bomoefening van de BB verliep.

Voorafgaand aan het concert kun je een kijkje nemen in de commandopost. De aanwezige fortengids kan je meer vertellen over deze boeiende plek. Ook is het mogelijk om een ommetje over het fort te maken of iets te drinken in de Kazernekeuken op het fort.

Praktische informatie

  • Parkeren kan op het fortterrein
  • Kazernekeuken is open voor koffie, thee en taartjes
  • Kom een uurtje eerder en neem een kijkje op het fort
  • De locatie is toegankelijk voor mindervaliden

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid