Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Gezocht: fortengidsen voor Fort Nieuwersluis

Natuurmonumenten zoekt in de regio Vechtplassen vrijwillige fortengidsen, die bezoekers op één of meerdere forten willen rondleiden. Je gaat in ieder geval werken op Fort Nieuwersluis, waar je het verhaal over het fort, de Nieuwe Hollandse Waterlinie én de commandopost van de Bescherming Bevolking gaat vertellen.

Rondleiding op Fort Nieuwersluis

Versterking van fortengidsenploeg

Natuurmonumenten heeft meerdere forten in haar bezit, die tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie of de Stelling van Amsterdam behoren. Imposante bouwwerken met een fascinerende geschiedenis, waarmee Natuurmonumenten zoveel mogelijk mensen kennis wil laten maken. Omdat we veel aanvragen voor groepsexcursies krijgen voor Fort Nieuwersluis, kan de fortengidsenploeg wel wat versterking gebruiken. In 2020 zal op Fort Nieuwersluis een nieuwe 'beleving' geopend worden. Bezoekers kunnen dan ervaren hoe het er, ten tijde van de Koude Oorlog, aan toeging in een commandopost van de Bescherming Bevolking. 

Wat verwacht Natuurmonumenten van een vrijwillige fortengids?

  • Je kunt kort, boeiend en met humor vertellen over de geschiedenis van het fort, de waterlinie en de commandopost.
  • Je kunt mensen enthousiasmeren en meenemen in jouw eigen verwondering. Met andere woorden: je kunt mensen de geschiedenis laten beleven.
  • Je bent communicatief vaardig, klantvriendelijk en representatief.
  • Je kunt bezoekers vertellen over het werk van Natuurmonumenten.
  • Je bent bereid leden te werven.


Wat biedt Natuurmonumenten jou?

  • We bieden een inwerkprogramma, waarbij je onder meer meeloopt met een ervaren gids.
  • Bijscholing
  • Als fortengids van Natuurmonumenten krijg je Natuurmonumenten-kleding. Vrijwilligersuitjes en korting op andere activiteiten van Natuurmonumenten.
  • Je maakt deel uit van een groep fortenvrijwilligers.


Nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je wat om als fortengids aan de slag te gaan? Of wil je in een gesprek verkennen of deze functie iets voor jou kan zijn? Neem dan contact op met Olga Ekelenkamp, boswachter Communicatie & Beleven, [email protected] of (06) 13 21 66 97.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo