Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Groot Soerel

  Poel met struweel in ontluikende lente

  Welkom in Groot Soerel

  Groot Soerel is een van onze natuurgebieden in de IJsselvallei. Een typisch Nederlands landschap met akkers, grasland en meidoornhagen. Bijzonder is de diepe poel: een overblijfsel uit de ijstijd! Kom wandelen in de rust van dit afwisselende landschap.

  Eline
  Eline ter Schure

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Groot Soerel
  • Nieuws

  Over het gebied

  Bezoek het natuurgebied Groot Soerel in de IJsselvallei. Een typisch Nederlands landschap met akkers, grasland en meidoornhagen. De diepe poel is een bijzonderheid, het is namelijk een overblijfsel uit de ijstijd. De zeldzame knoflookpad voelt zich hier thuis.

  Meidoorn in bloei

  Zeldzame natuur

  Groot Soerel bestaat uit enkele verspreid gelegen graslanden en akkers. Ze worden omringd door oude meidoornhagen. De poel in het midden van het natuurgebied is een zogenaamd pingorestant: een gat in de bodem dat in de ijstijd is ontstaan. Hier komen knoflookpadden voor. In een andere natuurlijke poel (langs de Breestraat) leven verschillende zeldzame soorten waterkevers.

  Verbindingszone voor de natuur

  Groot Soerel is een belangrijke ecologische verbindingszone. Het natuurgebied verbindt de landgoederen Sterrebos en Ekerbie met elkaar.

  Hoe is het natuurgebied te bereiken?

  Groot Soerel ligt tussen Klarenbeek en Voorst. Je kunt het natuurgebied zien vanaf de openbare wegen, zoals de Breestraat in Voorst. Reizigers die gebruikmaken van het openbaar vervoer nemen de bus vanuit Klarenbeek en stappen uit bij halte Heuvelderweg.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Groot Soerel

  Nieuws