Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Grote Goor

Grote Goor

Welkom in Grote Goor

Neem vooral een verrekijker mee als je naar Grote Goor gaat! Het is een prachtig gebied ten westen van Winterswijk, waar je tal van bijzondere weidevogels kunt waarnemen.

Frank Kroezen
Frank Kroezen

Boswachter van dit gebied

Meer over Grote Goor
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Over het gebied

   

  Weidevogels in de vrije natuur

  Het Grote Goor ligt de Schaarsbeek, een beek die ontspringt in het Korenburgerveen en loopt naar de Bovenslinge bij Bredevoort. In de kronkelende zijbeek komen veel weide- en watervogels voor, zoals talingen, strandlopers en plevieren. In het voorjaar zie je hier kwartels, kieviten en tureluurs broeden. Het Grote Goor wordt beheerd door Stichting Marke Vragender Veen.

  Wat kun je in het natuurgebied doen?

  De vogels in dit natuurgebied houden van rust. Je kunt het Grote Goor daarom niet betreden. Wel kun je de prachtige natuur prima overzien vanaf het uitzichtpunt aan de Goordiek.

  • Neem je verrekijker mee en spot vanaf het uitzichtpunt de weidevogels.
  • Bewonder de Galloway-runderen. De kleine zwarte koeien lopen het hele jaar door vrij in de natuur. Soms zie je ze waden in de beek.
  • Combineer de vogelverkenning met een wandeling door de randzone van het natuurgebied Korenburgerveen.
  • Bezoek boomgaard Lindenarboretum of een van de andere tuinen in Winterswijk.

  Hoe is het natuurgebied te bereiken?

  Het Grote Goor is niet toegankelijk voor bezoekers. Wel kun je vanaf het uitzichtpunt het natuurgebied en de vogels goed observeren. Rij naar de Corleseweg in Gorle en neem afslag Goordiek. Het Grote Goor en het uitzichtpunt bevinden zich aan de rechterkant.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Grote Goor

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo