Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Grote Goor

Grote Goor

Welkom in Grote Goor

Neem vooral een verrekijker mee als je naar Grote Goor gaat! Het is een prachtig gebied ten westen van Winterswijk, waar je tal van bijzondere weidevogels kunt waarnemen.

Andre Westendorp
Andre Westendorp

Boswachter van dit gebied

Meer over Grote Goor

Over het gebied

Weidevogels in de vrije natuur

Het Grote Goor ligt de Schaarsbeek, een beek die ontspringt in het Korenburgerveen en loopt naar de Bovenslinge bij Bredevoort. In de kronkelende zijbeek komen veel weide- en watervogels voor, zoals talingen, strandlopers en plevieren. In het voorjaar zie je hier kwartels, kieviten en tureluurs broeden. Het Grote Goor is eigendom van Natuurmonumenten en wordt beheerd door de Stichting Marke Vragender Veen.

Wat kun je in het natuurgebied doen?

De vogels in dit natuurgebied houden van rust. Je kunt het Grote Goor daarom niet betreden. Wel kun je de prachtige natuur prima overzien vanaf het uitzichtpunt aan de Goordiek. 

Hoe is het natuurgebied te bereiken?

Het Grote Goor is niet toegankelijk voor bezoekers. Wel kun je vanaf het uitzichtpunt het natuurgebied en de vogels goed observeren. Rij naar de Corleseweg in het buurtschap Corle en neem afslag Goordiek. Het Grote Goor en het uitzichtpunt bevinden zich aan de rechterkant.

Grote Goor

Agenda

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Grote Goor

Nieuws