Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Haagse Bos

Haagse Bos

Welkom in het Haagse Bos

Het Haagse Bos bij Losser is van een productiebos door Natuurmonumenten omgetoverd in een prachtig bos waar plant en dier zich thuisvoelen. Geniet volop van de diverse natuur die het Haagse Bos te bieden heeft!

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Haagse Bos

Over het gebied

Het Haagse Bos was vroeger een productiebos. Bomen werden er geplant voor de houtproductie. Dankzij de inzet van boswachters van Natuurmonumenten is het Haagse Bos nu een meer natuurlijk bos. Spechten hebben er hun intrek genomen en in het voorjaar hoor je prachtige vogelconcerten van zwarte mezen, kuifmezen en vuurgoudhaantjes. Bovendien kun je nu zomaar reeën of hazen tegen het lijf lopen!

Vogeltje

Kleurrijke natuur

Onder de bomen van het Haagse Bos vind je een rijk kleurenpalet aan natuur. Je komt er de witte bloemen van dalkruid en de paarse kleuren van de maagdenpalm tegen. Op de oude graslanden verwijdert Natuurmonumenten de rijke voedsellaag, waardoor natte heide en blauwe knoop hier weer groeien. In de herfst zie je de kleuren van vele paddenstoelen, waaronder de 'rood met witte stippen' vliegenzwam.

 

Vliegenzwam Natuurmonumenten

Wat kun je in het Haagse Bos doen?

  • Wandel vrij door de natuur via de wegen en paden.
  • Honden zijn ook welkom, mits aangelijnd.
  • Voor excursies, bel: (035) 655 99 55.
  • Bij VVV Losser vind je meer informatie over de natuur in de regio.

Hoe kun je het Haagse Bos bereiken?

Het Haagse Bos ligt tussen Oldenzaal en Losser en bereik je met de bus vanaf station Almelo. Stap uit bij halte Judithhoeveweg.

 

Bos Natuurmonumenten

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Haagse Bos

Nieuws