Ga direct naar inhoud
Terug

Klimaatbosroute

Waar: Harderbos

Klimaatbosroute, vlakbij Biddinghuizen
1 uur 22
4,11 km

Over de route

Volg deze wandelroute van 4,1 kilometer om het Klimaatbos. Ga op pad en ontdek de bijzondere verhalen achter dit unieke bosgebied!

De route start op de parkeerplaats bij De Schulp. Volg vanaf hier de witte pijlen.

Op de Klimaatbosroute zijn honden aangelijnd toegestaan.

Waar kun je starten

Harderbos
Startpunt

De Schulp

Wat kom je onderweg tegen?

Klimaatbosroute

1. Klimaatbosroute

Je staat aan het begin van een bijzondere route van 4,1 km. Volg de witte pijltjes en je wandelt om het Klimaatbos en door het Harderbos. Bossen met een eigen karakter en verhaal. Wat ze bindt is dat ze allemaal door mensenhanden tot stand zijn gekomen. Soms wel hele jonge. Ga op pad en ontdek het zelf!

Bomen planten Klimaatbos
Jonge bomen voor Klimaatbos
Bomen planten in het donker

2. 60.000 bomen

Je staat nu aan de rand van een bijzonder onderdeel van het Harderbos: het Klimaatbos dat in 2008 werd geplant. Liefst 6.000 mensen met hart voor de natuur plantten in een week tijd een hartvormig bos van 60.000 bomen. Een bos van 28 hectare dat CO2 opslaat en de aandacht vestigt op het klimaatprobleem. De bomen waren bij aanplant twee meter hoog. Nu is het een echt bos met bomen van wel twaalf meter. 

Mosseltocht
Mosseltocht
Mosseltocht

3. Mosseltocht

In 2012 is de Mosseltocht gegraven ten behoeve van het natter maken van de Kievitslanden die aan de andere kant van de Karekietweg liggen. In het water zijn ’s winters eenden en zaagbekken te zien, langs de Mosseltocht zoeken steltlopers als witgatje en oeverloper naar voedsel.

Praktische informatie

  • Honden welkom, mits aan de lijn

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes