Natuurgebied

Hilverbeek

Hilverbeek

Welkom in Hilverbeek

Wandel op de buitenplaats Hilverbeek door open weilanden en dichte bossen. Volg de wandelroute en wandel langs de boerderij Stofbergen uit 1636.

Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven

Meer over Hilverbeek
 • Routes
 • Agenda
 • Over het gebied

  Wandel op de buitenplaats Hilverbeek door open weilanden en dichte bossen. Volg de wandelroute en wandel langs de boerderij Stofbergen uit 1636.

  Hilverbeek is een verrassende buitenplaats met haar open weilanden en dichte bossen. Natuurmonumenten kreeg dit buiten al in 1933 in handen waardoor veel oude elementen bewaard zijn gebleven.

  placeholder

  Hilverbeek

  Boerderij

  Zo is er de boerderij Stofbergen uit de tijd van de eerste ontginning, gebouwd rond 1636. Voor de boerderij staat een zevenarmige, monumentale linde. Er is een 350 jaar oude eik middenin een weiland en een ijskelder, oranjerie en slangenmuur, alle drie daterend van begin 19e eeuw.

  Six

  Het buiten werd in de 19e eeuw bewoond door Hendrik Six (1790-1847). Exotische planten waren in de mode en ook Six deed hieraan mee. Hij introduceerde de Caméllia in ons land; de theeplant die schitterend bloeit.

  Landhuis

  Het grote huis werd in 1944 bij een bominslag sterk beschadigd en wordt, net als het koetshuis en de oranjerie, door particulieren bewoond. Vanaf de Leeuwenlaan heb je goed zicht op het landhuis.

  placeholder

  landhuis Hilverbeek

  Wijn van eigen bodem

  De oude moestuin van Hilverbeek dreigde ernstig in verval te raken. In 2008 is hier een wijngaard aangelegd. De wijngaard wordt beheerd door tuinderij Land en Boschzigt. Op vrijdagochtend kun je een kijkje in de tuin nemen. De wijn van Hilverbeek is te koop in de landwinkel van de tuinderij (Leeuwenlaan 34, 's- Graveland).

  Wandelroutes

  Je kunt op Hilverbeek twee met geel gemarkeerde wandelroutes volgen:

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Parkeerplaats Hilverbeek
  • Leeuwenlaan 5, 1243 KA 's-Graveland (NH)
  • Vanaf de A1 (Amsterdam-Amersfoort) neem je afslag Blaricum. Je volgt eerst Bussum, daarna ’s-Graveland. Blijf daar het Noordereinde volgen tot aan de kruising met stoplichten. Ga op de kruising linksaf richting Hilversum. Je rijdt nu op de Leeuwenlaan. Na 2 km zie je aan je linkerhand het landhuis van Hilverbeek. Sla vlak daarna het weggetje naar links in. Je komt dan vanzelf op de parkeerplaats waar de wandelroute start.

  Extra informatie

  Direct naar

  logo