Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Jagtlust

Jagtlust

Welkom in Jagtlust

Maak een wandeling over de buitenplaats in 's-Graveland, ten westen van Hilversum. Je komt langs het landhuis en de moestuin.

Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven

Meer over Jagtlust
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Over het gebied

  Wandelen

  Volg de korte wandelroute ‘Het rondje van Six’ en je komt langs het landhuis, de ‘twaalf apostelen’, een hunebed, een grot en een ommuurde moestuin. Het landhuis zelf is niet toegankelijk.

  Vanaf de Leeuwenlaan is het landhuis met de prachtige theekoepel uit 1824 goed te zien. Ook staat er een historisch speelhuisje voor kinderen. In het vroege voorjaar is het gazon paars van de bloeiende krokussen.

  Geschiedenis Jagtlust

  In 1660 werd Cornelis Tromp eigenaar van een strook land buiten de ’s-Gravelandse polder, het Trompenveld. Op dit terrein stond een kleine hofstede met huis, genaamd ’Groot Jan’.

  In 1861 kwam de buitenplaats in handen van de familie Six, die meer buitenplaatsen bezat. In 1899, onder Willem Six, verbouwden de architecten Schill en Haverkamp het monument tot wat het nu is. Jagtlust is in 2006 door Natuurmonumenten aangekocht.

  Herstelplan Buitenplaatsen

  Natuurmonumenten wil de oude glorie van ’s-Gravelandse Buitenplaatsen weer terugbrengen, met aandacht voor de unieke cultuurhistorie, de natuur en recreatieve mogelijkheden. Natuurmonumenten voert daarom een ambitieus herstelplan uit. Dat is een omvangrijke klus waar ook uw steun voor nodig is.

  Steun het herstelplan

  placeholder

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Extra informatie

  Jagtlust

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo