Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Jagtlust

Jagtlust

Welkom op Jagtlust

Jagtlust is een van de kleinere buitenplaatsen in ’s-Graveland en ligt tegen Hilversum aan. Ondanks het beperkte formaat is hier van alles te zien: een indrukwekkend landhuis, een fraaie moestuin en allerlei bijzondere follies (dwaasheden). Loop het rondje van Six en je komt ze allemaal tegen.

Lisette van Effrink
Lisette van Effrink

Boswachter van dit gebied

Meer over Jagtlust

Over het gebied

Wandelen

Volg de korte wandelroute ‘Het rondje van Six’ en je komt langs het landhuis, de ‘twaalf apostelen’, een hunebed, een grot en een ommuurde moestuin. Het landhuis zelf is niet toegankelijk.

Vanaf de Leeuwenlaan is het landhuis met de prachtige theekoepel uit 1824 goed te zien. Ook staat er een historisch speelhuisje voor kinderen. In het vroege voorjaar is het gazon paars van de bloeiende krokussen.

Geschiedenis Jagtlust

In 1660 werd Cornelis Tromp eigenaar van een strook land buiten de ’s-Gravelandse polder, het Trompenveld. Op dit terrein stond een kleine hofstede met huis, genaamd ’Groot Jan’.

In 1861 kwam de buitenplaats in handen van de familie Six, die meer buitenplaatsen bezat. In 1899, onder Willem Six, verbouwden de architecten Schill en Haverkamp het monument tot wat het nu is. Jagtlust is in 2006 door Natuurmonumenten aangekocht.

placeholder

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Jagtlust

Nieuws

Direct naar