Ga direct naar inhoud

Schoolactiviteit in de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug

Kom en neem je klas mee naar het bos! Verleg grenzen en test de zintuigen. Laat ze bewegen, beleven, samenwerken en leren in de Kaapse Bossen in Doorn.

Kriebelbeestjes zoeken in de Kaapse Bossen

Buitenlessen in de Kaapse Bossen: ieder seizoen wat te doen

In het bos is altijd wat te doen. Klim in een boom. Ren op de blote voeten door de bladeren. Ga op zoek naar kriebelbeestjes en ontdek welke dieren er leven in het bos. Met de buitenlessen van Natuurmonumenten laat je de kinderen de natuur ervaren met eigen ogen, oren en neus!

Een lesprogramma op maat

Onze natuurgidsen zijn gecertificeerd NatuurWijzer. Het lesprogramma stellen wij in overleg met de leerkracht samen, zodat dit aansluit bij de thema's en kerndoelen van de school.

Wanneer en waar

De buitenlessen zijn op een dinsdag of donderdag. We starten bij de Helenaheuvel, bovenop de Utrechtse Heuvelrug (Sint Helenalaan 2 in Doorn).

Tijd

Een buitenles duurt minimaal 2,5 uur. Ook lunchen en werken met de kinderen in het bos? Ga dan uit van een programma van minimaal 4 uur.

Kosten

Een buitenles kost 50 euro per les. Of 100 euro voor drie buitenlessen per klas per schooljaar.

Contact

Aanmelden of meer informatie? Mail naar Gerda Schregardus, vrijwillige natuurgids bij Natuurmonumenten via e-mailadres [email protected].

Selfie met de klas naar buiten

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Helenaheuvel