Ga direct naar inhoud
Nieuws

Een (wild) bloemetje van bewonersorganisatie Beijum en Natuurmonumenten

17 juli 2019 | Hanne-Wil Kievitsbosch

De afgelopen jaren beleefden flink wat mensen plezier van de plukakkers in het Kardingebied langs de zuidrand van Beijum, naast het plukbos en ter hoogte van de Fossemaheerd. Echter dit voorjaar bleven beide akkers onbewerkt terwijl er alle aanleiding was om opnieuw in te zaaien. Natuurmonumenten bleek het benodigde geld niet vrij te kunnen maken, ook al vonden de boswachters dit jammer.

WildebloemenKardinge

Bewonersorganisatie Beijum

De Bewonersorganisatie Beijum dacht daar net zo over. Na overleg hebben we gezamenlijk de kosten alsnog bijeen kunnen krijgen en het werk aan de akkers is inmiddels in uitvoering.  Veel bewoners van Beijum tonen zich betrokken bij het wel en wee in het Kardingegebied en steken ook regelmatig de handen uit de mouwen om bij te dragen aan de ontwikkeling en het beheer ervan. Ook dat is een bloemetje waard! 

Resultaat

Een milieuvriendelijk bloemetje bovendien, door iedereen vrij te plukken. En het resultaat mag er zijn, de akkertjes staan vol op in bloei! Ondertussen wordt het koolzaad opgevolgd door ganzenbloem en bolderik. Mens en dier kunnen er nu plezier van hebben. Kom je ook meegenieten in Kardinge?  

Maak ook plaats voor wilde bloemen

Jij kunt ook meedoen! Kies in de winkel voor producten die gemaakt zijn zonder kunstmest en gif. Daarmee steun je de boeren die de akker- en polderbloemen laten bloeien. En zorg voor meer bloemen in je eigen omgeving. Haal een tegel uit de tuin en zaai er bloemen, of zet bloemen op je terras of balkon. Vraag het actiepakket aan en draag bij aan een bloeiend Nederland!

Meer bloemen

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe