Ga direct naar inhoud
Nieuws

Gebiedsvisie: Kardinge geeft!

28 januari 2021 | Hanne-Wil Kievitsbosch

Om natuurgebied Kardinge mooier, groter en natuurlijker te maken, gaat Natuurmonumenten de komende tijd met acht speerpunten uit de nieuwe gebiedsvisie aan de slag. Dit doet Natuurmonumenten nadrukkelijk niet alleen, maar samen met omwonenden en andere partijen. Om de gehele omgeving rondom Kardinge te vergroenen!

Kardinge

Gebiedsvisie Natuurgebied Kardinge 2020-2038

Kardinge is van en voor Stadjers en Ommelanders. Het natuurgebied ligt in de stad Groningen, tussen de wijken Beijum en Lewenborg. Jaarlijks trekt het natuurgebied meer dan twee miljoen bezoekers. Om te wandelen, te fietsen, te joggen en te genieten van de natuur. Als beheerder spannen we ons in om Kardinge nog groter, natuurlijker en aangenamer te maken. Dat doen we in onze terreinen, maar ook daarbuiten. Met Stadjers en Ommelanders, boeren, ondernemers, overheden en andere partijen. Samen gaan we méér natuur realiseren.

Ontwikkelingen

Benieuwd naar de ontwikkelingen? De publieksversie kun je hier te vinden.

De gehele gebiedsvisie lezen? Deze vind je hier.

Kom genieten van Kardinge!

Iedereen is van harte welkom om Kardinge te ontdekken. Neem een kijkje, zodat je met eigen ogen kunt zien wat er allemaal in het natuurgebied gebeurd. Door Kardinge lopen een wandel-, fiets- en beleefroute. De routes staan hier weergegeven op de website.

 

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe