Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten zoekt vrijwillig publieksboswachters in Groningen en Noord-Drenthe

07 november 2022 | Hanne-Wil Kievitsbosch

Houd je van de natuur, ben jij gastvrij en lijkt het je leuk om bezoekers welkom te heten en te enthousiasmeren voor het werk van Natuurmonumenten? Word dan vrijwillig publieksboswachter bij Natuurmonumenten!

publieksboswachter

Werken op een bijzondere plek

Je gaat werken op de landgoederen rondom Paterswolde, in De Onlanden en in Kardinge: een fantastisch landschap van eeuwenoude landgoederen, een groots natuurgebied met waterbergfunctie en natuur bij de stad.

Wij vinden het belangrijk om onze bezoekers de waarde en het belang van de natuur bij te brengen. Hoe groter onze achterban, hoe beter wij onze gebieden kunnen beheren en behouden. En daar kun jij ons bij helpen!Wat ga je doen?

Je gaat met z’n tweeën een dag op pad in één van de bovengenoemde natuurgebieden met een bakfiets vol natuurschatten, folders, verrekijkers, telescoop om onze bezoekers te informeren en enthousiasmeren. Middenin de natuurgebieden ga je het gesprek aan met bezoekers, geef je tips voor wandel- en fietsroutes, vertel je mooie natuurverhalen en vraag je of bezoekers geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap. Help ons wanneer het jou uitkomt!

In overleg met de groepscoördinator wordt het rooster bepaald. Wij zorgen voor een vaste contactpersoon, duidelijke informatie en bieden je trainingen om je kennis actueel te houden.Wat bieden wij?

  • Werk op de mooiste plekken in de natuur;
  • Een leuk vrijwilligersteam;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Een inwerkprogramma;
  • Vrijwilligerscontract incl. verzekering;
  • Kleding passend bij je functie als publieksboswachterMeld je aan!

Heb je interesse of heb je vragen? Vrijwilligerscoördinator Helga Buist is van maandag t/m donderdag telefonisch te bereiken op 06-13925618 of stuur een e-mail naar [email protected]

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe