Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurwerkdag Beijumerbos Kardinge

23 oktober 2019 | Hanne-Wil Kievitsbosch

Jaarlijks word er in samenwerking met landschapsbeheer Groningen en andere partijen de Natuurwerkdag georganiseerd. Dit jaar is ook het Beijumerbos een locatie. Tijdens de Natuurwerkdag in het Beijumerbos zal er gewerkt worden aan het aanpakken en omvormen van de bosranden tot 'bloeiende bosranden' voor ecologische boost.

Plukbos Kardinge

Het Beijumerbos

De natuur is van iedereen en moet daarom voor iedereen toegankelijk zijn. Toch is dit voor 25% van de Nederlanders niet het geval. Daarom legde Natuurmonumenten in het najaar van 2017 een Beleefpad aan in het Beijumerbos om de natuur voor iedereen toegankelijk te maken. Het Beijumerbos is een onderdeel van Kardinge. Het Beleefpad heeft verharde en brede paden, bredere parkeerplekken en de route is korter.

Tijdens de Natuurwerkdag in het Bijumerbos zal er gewerkt worden aan het aanpakken en omvormen van de bosranden tot 'bloeiende bosranden' voor een ecologische boost. De werkzaamheden zullen bestaan uit zagen, snoeien, takken slepen en takkenrillen aanleggen. De activiteit is ook geschikt voor kinderen. In totaal zijn er 30 plekken beschikbaar (20 volwassenen en 10 kinderen).

Tijd en startlocatie

Er zal tijdens deze Natuurwerkdag op zaterdag 2 november 2019 gewerkt worden van 09:00 uur tot 13:00 uur.

Opgave

Opgeven voor deze Natuurwerkdag kan via de provinciale coördinator, Elmar Schraa. E: [email protected] Tel: 050-5345199

Locatie

Het adres voor de verzamellocatie is: Oosterseweg 62, Zuidwolde. Verzamelen op de parkeerplaats tegenover boerderij Rietland.

Let op! De werklocatie ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de parkeerplaats.

 

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe