Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Plukbos Kardinge geopend

08 november 2010 | Natuurmonumenten

Afgelopen zaterdag 6 november opende burgemeester Rehwinkel het eerste plukbos in de stad Groningen. Samen met kinderen uit de buurt plantte hij de eerste appelboom.

Plukbos

Vrijwilligers uit de aangrenzende wijken gaan deze herfst en winter de overige bomen en struiken planten. Het plukbos is één van de twee locaties in Kardinge die deze winter ingeplant worden met fruitbomen en fruitstruiken.

Eetbare stad

De plukbossen zijn bedacht door twee buurtbewoners. De aanplant van de plukbossen maakt deel uit het van het project Groningen - Eetbare Stad, dat erop gericht is om het voedsel weer dichter bij de mensen te brengen. Burgemeester Rehwinkel is erg blij met het initiatief. ’Door nu met elkaar tijd, energie en geld in dit plukbos te stoppen, kunnen we later met elkaar letterlijk de vruchten plukken. Voor kinderen is het bos prachtig omdat ze zo heel direct in contact komen met eetbare natuur’.

Plukbos informatiebord

Oogstdagen

Bewoners van de wijken Lewenborg, Beijum en Drielanden kunnen in de toekomst gratis fruit en noten in het bos plukken. Natuurmonumenten organiseert jaarlijks een oogstfeest  en gezellige oogstdagen. Een leuke ontmoetingsplek in de natuur vlakbij de stad.

Onderhoud

Vrijwilligers uit de aangrenzende wijken zorgen in de toekomst samen voor het onderhoud van de plukbossen. Wilt u ook mee doen? Neem dan contact op met boswachter Bart Zwiers, ([email protected]) van de beheereenheid Groningen/Noord Drenthe, of met Kristin Wijnja van de Natuur en Milieu Groningen ([email protected]). 

Partners

Het plukbos is mogelijk gemaakt door het Nieuw Lokaal Akkoord, IVN, gemeent Groningen, Natuur en Milieu Groningen en Transition Town Groningen.  

Natuurmonumenten