natuurgebied

Kardinge

Kardinge

Twintig minuten fietsen vanaf het centrum van Groningen vind je een prachtig recreatie- en natuurgebied waar je heerlijk kunt picknicken, wandelen, vliegeren, hardlopen, skeeleren of zwemmen in de Kardingerplas. Neem er eens een kijkje!

Wandelen

In Kardinge zijn diverse wandelroutes uitgezet door een gevarieerd gebied. Bos, weilanden, moerassen en plassen wisselen elkaar af als je door Kardinge wandelt. Ondanks dat het gebied dicht tegen de stad Groningen aan ligt, zal het je verbazen wat je onderweg kunt zien; een ijsvogeltje, een karekiet, blauwborst en soms een kerkuil. 

Hardlopen

In Kardinge is een hardloopparcours uitgezet, speciaal om te oefenen voor de jaarlijkse 4 mijl van Groningen. Een bijzonder hardloopevenement waar duizenden hardlopers aan mee doen. Bij het beginpunt van het oefenparcours in Kardinge staat een informatiepaneel en oefenrekjes waar je je kunt opwarmen voordat je gaat hardlopen. Veel plezier! Bron: Natuurmonumenten

Plukbos en -weides

Natuurmonumenten heeft samen met omwonenden twee plukbossen in Kardinge ontworpen en aangelegd. ’s Zomers is het een ontmoetingsplek voor mensen uit de nabijgelegen wijken en kun je van het geplukte fruit een heerlijke appeltaart bakken. Vlakbij de wijken Lewenborg en Beijum zijn mooie akkerranden aangelegd waar je ’s zomers een veldbloemen kunt plukken. ’s Winters profiteren de vogels van deze ‘voorraadkast’ met zaden.

Bevrijdingsbos

Het bevrijdingsbos in Kardinge werd vijftig jaar na de bevrijding van de bezetter aangelegd als eerbetoon aan de Canadese soldaten. Natuurmonumenten legde in een waterpartij een eilandje aan in de vorm van een esdoornblad. Die ‘mapleleaf’ komt voor in de Canadese nationale vlag. Ontdek dit bijzondere bos en geniet van de rust.

Activiteiten

  • Wandelen
  • Fietsen
  • Vliegeren
  • Hardlopen
  • Zwemmen
  • Langlaufen en sleeën

Kinderen

Als er sneeuw ligt, kun je ‘s winters vanaf de hoogste berg van Kardinge heerlijk met je slee naar beneden glijden.

Kardinge op Facebook

Op Facebookpagina Kardinge vind je waarnemingen en leuke verhalen van gebruikers van het natuurgebied. Word je ook fan?

●        Bekijk ook onze wandelroutes in de provincie Groningen.

 

 

 

word nu lid