Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Kievitslanden

Kievitslanden

Natuurgebieden Kievitslanden

In het open grasland van de Kievitslanden is het heerlijk fietsen. In het voorjaar geniet je onderweg van velden met gele dotterbloemen, roze pinksterbloemen en buitelende kieviten.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Kievitslanden
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Over het gebied

  placeholder

  Fotograaf: Annelies VriensIn het open grasland van de Kievitslanden is het heerlijk fietsen. In het voorjaar geniet je hier van velden met gele dotterbloemen, roze pinksterbloemen en buitelende kieviten.  Als je geluk hebt zie je de tureluur of watersnip.

  Nattere Kievitslanden

  Natuurmonumenten is de laatste jaren druk bezig geweest om de Kievitslanden natter te maken. Door het water naar de oppervlakte te halen, krijgen bijzondere planten en vogels meer ruimte. De greppels en sloten in het grasland zijn verbreed en de Strandgapertocht is gedeeltelijk gedempt. Ook is er een nieuwe sloot gekomen, de Verlengde Mosseltocht, en de dijkvoet van de Harderdijk verbeterd. Zo is het gebied natter geworden zonder nadelige gevolgen voor de omgeving.

  placeholder

  Pinksterbloem (Cardamine pratensis), Kruisbloemen (Brassicaceae), Brassicales, Tweezaadlobbigen (Magnoliopsida), flora - Kievitslanden, Dronten, Flevopolder, Flevoland, Nederland, EuropaFotograaf: Geurt BesselinkBron: Natuurmonumenten

  Kievitslanden

  Agenda

  Kleine zwanen
  za 25 jul
  Varen

  Boottocht met de boswachter op het Veluwemeer

  Stap aan boord met de boswachter en maak een boottocht over Veluwemeer bij Harderwijk.

  Kleine zwaan in vlucht
  za 08 aug
  Varen

  Boottocht met de boswachter bikkeltocht Veluwemeerkust

  Ga met een open fluisterboot het water op. Ervaar hoe de seizoenen het Veluwemeer in zijn greep heeft!
  Ben jij zo’n bikkel die het heerlijk vindt om er vroeg op uit te trekken? De boswachters van Natuurmonumenten nemen je mee op dit avontuur op het Veluwemeer. Zie welke vogels dit seizoen op de plassen doorbrengen. Interesse? Bikkel dan mee!

  Kleine zwanen
  za 22 aug
  Varen

  Boottocht met de boswachter op het Veluwemeer

  Stap aan boord met de boswachter en maak een boottocht over Veluwemeer bij Harderwijk.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Kievitslanden

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo