Nieuws van de boswachter

Boswachter ziet jonge kraanvogel Korenburgerveen

15 juni 2015 | Susanne Blommaert

Goed nieuws over het kraanvogelpaar in het Korenburgerveen. Vanochtend vroeg zag boswachter Hans Rauwerdink dat er ten minste één jong is geboren.

Boswachter ziet jonge kraanvogel Korenburgerveen

Vorige maand berichtte de boswachter al, dat er naar alle waarschijnlijkheid kraanvogels zouden broeden in het Korenburgerveen. Een bijzondere gebeurtenis, omdat het laatste broedgeval dateerde van minimaal 100 jaar geleden. Er werden maatregelen genomen om het paartje kraanvogels voldoende rust te geven, om zo de kans op broedsucces te vergroten. Zo werden alle excursies verplaatst en was er extra toezicht. De excursies van de ‘buren’, de Stichting Marke Vragender Veen, zijn ook verplaatst.


Jonge kraanvogel


Met resultaat. Boswachter Hans Rauwerdink bracht vanochtend het goede nieuws. 'Heel vroeg vanmorgen ben ik naar het veen gegaan. Na een poosje streek er een kraanvogel neer vlakbij waar ik zat. Of er 1 of 2 jonkies zijn, kan ik niet met zekerheid zeggen. Het is een heel nat gebied met veel plantengroei. Na enig turen zag ik door de verrekijker zeker 1 jong bij de ouder lopen.'


Om de kraanvogels de kans te geven hun kroost goed te groot te brengen, blijven de maatregelen rond het Korenburgerveen voorlopig van kracht.


Extra info


Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo