Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Koppeltje kraanvogels: excursies verplaatst naar Wooldse Veen

23 april 2015 | Susanne Blommaert

Natuurmonumenten verplaatst alle veenexcursies bij Winterswijk naar het Wooldse Veen.

Koppeltje kraanvogels: excursies verplaatst naar Wooldse Veen

Het Korenburgerveen en het Wooldse Veen zijn beide kwetsbare hoogveengebieden in de buurt van Winterswijk. Het Korenburgerveen is niet toegankelijk, behalve in de maanden mei t/m augustus en dan alleen tijdens enkele veenexcursies onder leiding van een ervaren gids. Dit jaar worden de excursies dus verplaatst naar het Wooldse Veen. De wandelroute Korenburgerveen, die om het gebied heen leidt, is wel gewoon toegankelijk.

placeholder

Broedvogel

In de twintigste eeuw broedde de kraanvogel niet meer in Nederland. Sinds 2001 is het sierlijke dier gelukkig weer broedvogel in ons land, al zijn er maar enkele gevallen per jaar, onder meer in natuurgebieden Fochteloërveen en Dwingelderveld. Natuurmonumenten hoopt dat ook het Korenburgerveen aan dit lijstje kan worden toegevoegd.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo