Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Kijkje achter de schermen bij de eendenkooi

De eendenkooi op landgoed Haarzuilens stamt uit de 17e eeuw. Hier werden vroeger eenden gevangen voor de bewoners van Kasteel de Haar. Daarnaast werden ze verkocht op de markt in Utrecht.

eendje

Help mee!

Natuurmonumenten heeft met behulp van enthousiaste vrijwilligers de eendenkooi in ere hersteld. De vangarmen zijn hersteld door nieuwe rietschermen te plaatsen. Het karakteristieke houthakbos rondom de kooi is gesnoeid.

Helpt u mee de eendenkooi te beschermen?

Doneer nu

Floor's kijkje achter de schermen

Kom kijken!

Iedere eerste zondag van de maand is de eendenkooi tussen 13:30 en 15:30 uur geopend voor publiek. Enthousiaste gidsen van Natuurmonumenten geven graag een korte rondleiding door de kooi. Rondleidingen starten om 13:30/14:00/14:30/15:00 uur

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo