Ga direct naar inhoud

Ontdek de prachtige voorjaarsbloeiers

Ontdek de prachtige voorjaarsbloeiers

Waar

Hackfort

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Ontdek de prachtige voorjaarsbloeiers

De natuur ontwaakt uit haar winterslaap, klaar om haar geuren en kleuren weer aan de wereld te tonen. De voorjaarsbloeiers schieten uit de grond, de vogels zingen er vrolijk op los en de knoppen verschijnen aan de takken.

Speciaal Open Voorplein!

Kom genieten van de indrukwekkende voorjaarsbloeiers, ook wel stinzenplanten genoemd, en laat de natuur in al haar pracht voor de eerste lentekriebels zorgen. Vooral het voorplein van kasteel Hackfort kleurt massaal wit met paars van de sneeuwklokjes, lenteklokjes en bonte krokussen. Bovendien vieren we in 2024 dat het landgoed alweer 700 jaar bestaat. Om dit alles te vieren, zetten de boswachters op zondag 10 maart tussen 10:00 en 14:00 uur de poorten van het voorplein bij kasteel Hackfort open. Zo kan je extra genieten van de krokussen en sneeuwklokjes op het voorplein. Bezoek van het voorplein is gratis.

Handig om te weten:

  • Entree is gratis / aanmelden is niet nodig.
  • Voorplein is op andere dagen uitsluitend toegankelijk voor gasten van Buitenlevenvakanties die op het kasteel verblijven.
  • Het kasteel zelf is niet te bezichtigen op 10 maart. Ben je hierin geïnteresseerd, meld je dan gauw aan voor een van de Open Dagen.
  • Genieten en foto's maken mag; blijft u uiteraard op het pad. Dan genieten de mensen na u ook weer.

Speciale zoekkaart

Is het nou het lenteklokje of het zomerklokje? En wat is het verschil tussen het vingerhelmplantje en de holwortel? De boswachters vertellen het graag op 10 maart. Welke voorjaarsbloeiers er te zien zijn, is altijd afwachten. Zeker nu de temperatuur al zo vroeg aangenaam hoog is. De bloemen komen ieder op hun eigen moment in bloei tussen februari en mei. Om niets te missen van de verschillende bloemen, is er een zoekkaart waarmee je op 10 maart, maar ook daarna kan zien wat er nou precies zo mooi staat te bloeien. Deze speciale Stinzen-zoekkaart is gratis voor leden en voor degene die ter plekke lid worden.

Mooi Hackfort dankzij vrijwilligers

Dat het er zo mooi uitziet op Hackfort, hebben we te danken aan vele enthousiaste vrijwilligers. Zij hebben de laatste jaren met hun blote handen zo’n half miljoen bollen geplant! Niet alleen deze stinzenvrijwilligers leveren gouden werk, ook de vrijwilligers in de moestuin en watermolen leveren hun bijdrage aan een mooi landgoed.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid