Ga direct naar inhoud
Nieuws

Struinroute tussen Meers en Maasband onderbroken

29 mei 2024 | Kay Jans

Ga je aan de wandel langs de Maas tussen Meers en Maasband? Houd er dan rekening mee dat je ter hoogte van het werkterrein van firma L’Ortye Zand en Grind tijdelijk niet verder kunt. Voor wandelaars die de doorgaande route van het Klauwenpad of de Langeafstandswandeling volgen, is er een omleiding buiten het natuurgebied.

vogeluitkijkplatform Maasvallei

Langs de Maas bij Maasband legt Consortium Grensmaas een nevengeul aan, zoals eerder bij Visserweert is gedaan. In opdracht van Rijkswaterstaat wordt daarbij ook extra oeverbescherming aangebracht op het traject van de nieuwe hoogwaterbrug tot het einde van de nevengeul. 

Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is het natuurgebied ter hoogte van het L'Ortye-terrein afgesloten. Het betekent dat hier tijdelijk – naar verwachting tot in oktober 2024 – geen doorgang mogelijk is voor wandelaars. 

Afzetting en omleiding

Ga je aan de wandel langs de Maas tussen Meers en Maasband? En volg je daarbij de struinroute via het Klauwenpad of de Langeafstandswandeling van Rivierpark Maasvallei (LAW)? Houd er dan rekening mee dat je ter hoogte van het werkterrein van firma L’Ortye Zand en Grind niet verder kunt. Loop buiten het natuurgebied om via het gehucht Veldschuur. 

  • Voor wandelaars tussen Meers en Maasband en andersom: volg de route Veldjensweg - Veldschuurdijk – Hoxweerdbrug. 
  • Voor wandelaars van de LAW: volg het hoogwater alternatief. Dit zijn de groene bordjes met witte rand aan de bovenzijde. 

Het vogeluitkijkplatform blijft bereikbaar vanaf Maasband. In de rest van het natuurgebied kun je gewoon vrij struinen. 

afzetting Maasband
Kay
Kay Jans