Cultureel

Openingsconcert: Ruben Hein & Matangi Quartet op Marker Wadden

Openingsconcert: Ruben Hein & Matangi Quartet op Marker Wadden

Waar

Marker Wadden

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 47,50
  • Ledenprijs€ 33,25

Vol

Activiteit

Openingsconcert: Ruben Hein & Matangi Quartet op Marker Wadden

Vaar met de driemaster Abel Tasman naar het natuurparadijs Marker Wadden voor een verrassend optreden van singer-songwriter Ruben Hein met het Mantangi Quartet. Inclusief boottocht en wandeling met de boswachter over dit prachtige vogeleiland.

Ruben Hein trio en Matangi Quartet

Vogelparadijs Marker Wadden vormt het nieuwste stukje Nederland. Voor Ruben Hein, vogelspotter in zijn vrije tijd, de ideale plek om nieuwe nummers te schrijven. Die brengt hij ten gehore, samen met veel muziek van o.a. Elvis Costello. Dat doet hij samen met een deel van zijn eigen band en het Matangi Quartet.

Eén van de grootste songschrijvers van de afgelopen eeuw, Elvis Costello, is altijd op zoek naar het ontdekken en vermengen van uiteenlopende genres: van punk, new wave, pop, rock, country, reggae en jazz tot zelfs klassieke muziek. Eén van zijn eerste experimenten met klassieke muziek was in 1993, toen hij samen met het Brodsky Quartet het album The Juliet Letters maakte. Het leverde hem veel kritiek op, maar ook een Edison Award én inspiratie voor een gezamenlijk optreden van het Ruben Hein Trio en het Matangi Quartet.

Musici

Ruben Hein Trio
Ruben Hein, piano en zang
Wessel Herbschleb, gitaar en zang
Julian du Perron, gitaar en zang

Matangi Quartet
Maria-Paula Majoor, viool
Daniel Torrico, viool
Karsten Kleijer, altviool
Arno van der Vuurst, cello

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Ontdek de natuureilanden in het Markermeer

Het weidse eilandgevoel, de fascinerende moerasnatuur: de natuureilanden, aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer zijn een verbluffend staaltje van Nederlands watermanagement. De eilanden zijn zeer in trek bij vogels die hier uitrusten of broeden. Prachtig om ze van dichtbij te spotten vanuit de kijkhutten. De boswachter neemt je mee naar de mooiste plekken op het eiland; daar waar Ruben Hein veel inspiratie opdeed voor zijn nieuwe album.

Boottijden vanaf Lelystad Bataviahaven

groep 1: 10.00 uur heen en 14.30 uur terug
groep 2: 13.00 uur heen en 17.30 uur terug

Bij aankomst zal de groep opgesplitst worden door de boswachter. Groep A gaat eerst met de boswachter de Marker Wadden verkennen om vervolgens te genieten van dit exclusieve concert. Groep B zal eerst de unieke concertbeleving krijgen om vervolgens met de boswachter van het eiland te gaan genieten.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

Bekijk hier alle locaties en data

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'. Vul daarna bij stap 3 je promocode in. 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo