Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Natuurbeleving Middelplaten

Natuurbeleving Middelplaten

5 km

Waar

Middelplaten

Vertrekpunt

Informatiepaneel Natuurmonumenten

Muidenweg4471 NM Wolphaartsdijk

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00
Kinderen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00
  • € 4,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Natuurbeleving Middelplaten

Ontdek de bijzondere aard van dit gebied met het authentieke stadje Veere aan de horizon. De historische verandering van Oosterscheldearm naar het zoetere Veerse meer maken dit watergebied al een lust voor het oog; zeker als je de witte zeilen achter de wilde paarden en runderen voorbij ziet gaan. De ene leeuwerik zingt de ander wakker, terwijl de rietgorzen toe te kijken. In het najaar gebruiken veel vogels dit gebied om te rusten en te eten, zodat watersnip en lepelaar bijna overschaduwd raken door veel soorten trekvogels.

Van het vroege voorjaar tot het late najaar worden de Middelplaten bezocht door de schuwe vos en de noordse woelmuis. In de zomer voegen zich daar de vele insecten bij, inclusief allerlei vlindersoorten. Bij aparte veldjes en zonnige hoekjes kun je de vlinders bijna horen fladderen

Ga mee met de natuurgids door het prachtige en normaal niet toegankelijk natuurgebied Middelplaten. Het gebied is een rijk tehuis voor heel veel planten, zowel zoet- als zoutminnende soorten, als orchissen, Parnassia en Lamsoor. Soms komen de nieuwsgierige haflingers die hier jaarrond aanwezig zijn even kijken wie er nu weer op bezoek zijn.

 

Tips van de boswachter:

-parkeren in de berm langs de Muidenweg

-check jezelf na afloop op teken

-trek waterdichte schoenen of laarzen aan

-vergeet je verrekijker niet

-als aanmelden niet lukt, bel dan met de ledenservice op 035 - 655 99 11

logo