Ga direct naar inhoud
Nieuws

Uitnodiging: Wandel zaterdag 11 mei mee in de Schil Naardermeer

18 april 2024 | Angelique Aerts

In de zomer van 2023 is de uitvoering van het project Schil Naardermeer van start gegaan. Op zaterdag 11 mei organiseert het project een wandeling voor geïnteresseerden uit de omgeving van het Naardermeer.

Wandelen bij het Naardermeer

Natuur versterken

Na jarenlange voorbereiding ging eind juli 2023 de schop de grond in. De deelgebieden Naardermeer-Oost en de Hilversumse Bovenmeent waren als eerste aan de beurt. De aannemer heeft gebaggerd, gegraven en grond getransporteerd. De grootste klus was het ophogen van de kades rond het Naardermeer in deze gebieden. Verder zijn er sloten en greppels gegraven en natuurvriendelijke oevers aangelegd. Dit alles om de kwaliteit van de natuur te versterken.

Tijd om te gaan kijken

Nu de lente is begonnen en het terrein wat is opgedroogd, wordt het tijd om de resultaten van het werk te bekijken. Geïnteresseerden uit de omgeving van het Naardermeer kunnen op 11 mei meewandelen. We laten jullie graag in het veld zien wat er afgelopen jaar gebeurd is en wat dit het Naardermeer oplevert. Er is alle ruimte voor vragen over het project en we vertellen ook graag over de natuur en het beheer van het Naardermeer in brede zin.

Waar en wanneer

De wandeling is op zaterdagmiddag 11 mei om 13.30 uur bij de ingang van het Laarzenpad, tussen Naardermeer 7 en 9 in Naarden. Deze locatie is bij voorkeur per fiets of te voet te bereiken. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar bij het fort aan het einde van de Verlengde Fortlaan.

De wandeling is ongeveer 5 kilometer en duurt ongeveer anderhalf uur. Het pad is op sommige delen ongelijk en kan bij regen modderig zijn. Trek daarom stevige schoenen of laarzen aan. Het is een mooie natuurwandeling en met een beetje geluk is onderweg de purperreiger, rietgors of blauwborst te zien. Neem daarom je verrekijker mee.

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier. Er is plek voor 30 wandelaars. Als er meer aanmeldingen zijn dan plekken, dan komt er een wachtlijst.

Meer informatie

Het project Schil Naardermeer is een samenwerking tussen provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Natuurmonumenten. Wij krijgen een prachtige bijdrage van de Nationale Postcode Loterij bij de uitvoering van dit project. Meer informatie over dit project staat op de pagina Schil Naardermeer.

Schil Naardermeer - fase 1 in vogelvlucht

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts