Word vrijwilliger bij het gastteam van de Zaandstee in het Dwingelderveld

De Zaandstee is een kleinschalige informatieruimte op het erf van onze schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee/Dwingeloo. Op zondag is deze gezellige ruimte geopend van 11.00 tot 17.00 uur voor publiek. Er zijn dan altijd twee vrijwilligers van het gastteam aanwezig om informatie te kunnen geven over onze kudde Drentse heideschapen, de potstal, begrazing van de heide en over de wol van onze schapen. Vaak is er ook een vrijwilliger van het wolteam aanwezig om te laten zien wat er allemaal gemaakt kan worden van dit pure product.


interieur Zaandstee

Werken op een  bijzonder plek

Je werkt in een team van enthousiaste vrijwilligers met een groen hart, je leert bezoekers te betrekken bij de natuur en Natuurmonumenten. En dat alles op een hele bijzondere plek aan de rand van het grootste natte heidegebied van Europa waar zelfs sinds een aantal jaren de kraanvogels broeden!

Je werkt altijd in tweetallen en wordt in overleg ongeveer 1 x per maand ingeroosterd. Op feestdagen en woensdagen in de zomervakantie zijn we extra geopend en doen we wat vaker een beroep op je.

Je wordt ingewerkt door collega vrijwilligers, gaat een dag mee met de herder en de kudde, wordt uitgenodigd voor lezingen in het bezoekerscentrum Dwingelderveld en een jaarlijkse bijeenkomst voor alle vrijwilligers van de beheereenheid Zuid Drenthe. Daarnaast zijn er ook enkele overlegmomenten per jaar met het hele gastteam en het wolteam van de Zaandstee.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo